Martyno Levickio „Kelionė su akordeonu ir orkestru“ Klaipėdos koncertų salėje

Renginio tipas: koncertas
Renginio data: 2016-10-15, Šeštadienis
Renginio pradžia: 18:30
Renginio vieta: Klaipėdos koncertų salė

Charizmatiškasis Martynas Levickis šiame koncerte leisis į kelionę kartu su savo akordeonu ir Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, su kuriuo geidžia pasirodyti geriausi tiek mūsų šalies, tiek ir užsienio solistai bei dirigentai. Gintaro Rinkevičiaus vadovaujamam orkestrui diriguos Mindaugas Piečaitis, anksčiau su juo parengęs keletą simfoninių programų, o pastaruoju metu išgarsėjęs kaip puikių edukacinių projektų iniciatorius.

Savo talentu ir charizma M. Levickis priverčia klausytojus iš naujo atrasti emocionalų ir išraiškingą akordeono skambesį bei plačią jo galimybių paletę. Atlikėjas jau sulaukė tarptautinio pripažinimo: Didžiosios Britanijos spauda teigia, kad „talentingasis M. Levickis yra žmogus, kuris viena ranka iš naujo išrado akordeoną.“  

M. Levickis jau yra pelnęs daugiau nei 30 tarptautinių apdovanojimų, grojęs prestižinėse pasaulio koncertų salėse Royal Albert Hall, Royal Festival Hall, koncertavęs su BBC, Birmingemo ir kitais simfoniniais orkestrais.

Akordeono ir orkestro garsai kvies keliauti per epochas, patirti jų skirtumus ir įspūdžius. Wolfgango Amadeuso Mozarto klasicizmas, Camilleʼo Saint-Saënso romantizmas, Mauriceʼo Ravelio ir Claudeʼo Debussy impresionizmas ir Václavo Trojano folkloro muzikos motyvai – tai pilna paletė muzikos spalvų, užbursiančių publiką spalio 15-osios vakarą.

 

Parašykite komentarą