A. Mažintienė išrinkta į Europos indėlių draudikų forumo valdybą

VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“ direktorė Aurelija Mažintienė tapo Europos indėlių draudikų forumo (EFDI) valdybos nare. Pirmą kartą į forumo, kuris vienija 56 šalis, valdybą visuotinu balsavimu išrinktas atstovas iš Baltijos šalių. A. Mažintienė valdyboje bus atsakinga už EFDI finansų ir biudžeto valdymą. Iš viso valdybą sudaro 7 nariai.   

Pagrindinis Europos indėlių draudikų forumo tikslas yra prisidėti prie tarptautinio finansų sistemos stabilumo, skatinti Europos šalių bendradarbiavimą, siekiant sustiprinti indėlių draudimą ir investuotojų kompensavimą.

„Mūsų organizacija vis daugiau dėmesio skiria skirtingų nacionalinių draudimo sistemų patirčių analizei ir ieško galimybių integruotis bei veikti vieni kitiems padedant. Tai atsispindi ir praėjusią savaitę Vilniuje vykusioje EFDI konferencijoje pasirašytoje draudikų bendradarbiavimo sutartyje. Tikėtina, kad vieninga Europos indėlių draudimo sistema bus sukurta, todėl itin svarbu, kad jos veikimas būtų pagrįstas visiems priimtinais principais. Lietuvos indėlių draudimo sistema turi sukaupusi vertingos patirties, kurią tikiuosi pritaikyti ir dirbdama šios organizacijos valdymo struktūroje“,  – sakė A. Mažintienė.

EFDI buvo įkurtas 2002 metais Europos Komisijos iniciatyva. Lietuva šio forumo nare yra nuo EFDI įkūrimo pradžios. EFDI glaudžiai bendradarbiauja su įvairiomis tarptautinėmis organizacijomis, tokiomis kaip Europos Komisija, Europos Centrinis Bankas, Tarptautinis pinigų fondas bei kitos.

Parašykite komentarą