Premjeras: reikia išnaudoti aukštos kvalifikacijos Visagino specialistų potencialą

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, antradienį lankydamasis Visagine, su savivaldybės vadovybe, biudžetinių įstaigų vadovais, nevyriausybinių organizacijų ir visuomenės atstovais aptarė miestui aktualias temas – vykdomus ir planuojamus projektus, pasinaudojant Europos Sąjungos parama, kitus ekonominius, socialinius, švietimo klausimus.

Šiuos klausimus Vyriausybės vadovas kėlė ir susitikime su Visagino „Atgimimo“ gimnazijos moksleiviais ir pedagogais.

„Visaginas yra išskirtinis tuo, kad  kultūrine prasme tai labai turtingas ir įdomus miestas.  Be to, čia gyvena daug įvairių sričių specialistų, auga kūrybingas jaunimas. Žinau, kad Visagino moksleiviai yra puikūs matematikai – čia matematikos egzaminų balas yra ženkliai aukštesnis, lyginant su kai kuriais kitais miestais“, – susitikime su gimnazistais kalbėjo premjeras.

Ministro Pirmininko teigimu, Visagine planuojame įkurti išmanųjį parką  (Smart slėnį), kad čia galėtų įsidarbinti buvę elektrinės darbuotojai – kvalifikuoti specialistai ir kad dabartiniai gimnazistai čia galėtų rasti įdomų darbą arba kurti savo verslą.

„Mūsų tikslas – stiprinti Visagine technologijų bazę, kurti vadinamąsias aukštos pridėtinės vertės darbo vietas, nes čia yra didelis aukštos kvalifikacijos specialistų potencialas“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Premjeras su moksleiviais aptarė, ką reikėtų daryti, kad Visaginas būtų labiau matomas ir girdimas Lietuvoje. Vyriausybės vadovo teigimu, reikia kompleksinės, kryptingos vystymo programos Visaginui nacionaliniu lygiu. Inovacijos ir tyrimai branduolinės energetikos srityje leistų atgaivinti ne tik regioną, bet duotų postūmį vertės kūrimui nacionaliniu mastu. Galvojant apie visos šalies konkurencingumą, jau dabar reikia dirbti su pažangiomis technologijomis šioje srityje“, – sakė Ministras Pirmininkas. 

Ministras Pirmininkas Visagine apžiūrėjo įgyvendintus Aktyvaus poilsio zonos sukūrimo ir Sporto zonos modernizavimo prie Visagino ežero projektus, aptarė naujų projektų perspektyvas.

Šiandien Ministras Pirmininkas dar  lankysis bendrovėje „Visagino linija“, o vėliau  Visagino kultūros centre dalyvaus Mokytojų dienos šventėje.

Parašykite komentarą