VU ir „Thermo Fisher Scientific Baltics” sutarties pasirašymas

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2016-10-05, trečiadienis
Renginio pradžia: 09:00
Renginio vieta: Jungtinis gyvybės mokslų centras, Didžioji auditorija

Spalio 5 d. Vilniaus universiteto Jungtiniame gyvybės mokslų centre (VU JGMC) vyks „Thermo Fisher Scientific“ Mokslo diena,  kuri sutrauks daugiau kaip 1 tūkst. mokslininkų, tyrėjų ir studentų iš visos Lietuvos.

Šią dieną kompanija pažymi JGMC mokomosioms laboratorijoms dovanodama mokslinių tyrimų įrangą, kurios vertė – 220 tūkst. eurų. Su ja studentai galės atlikti pagrindinius gyvybės mokslų eksperimentus. Be termociklerių, elektroforezės sistemų, spektrofotometrų, automatinių pipečių ir kitos modernios įrangos nebūtų įsivaizduojami kokybiški studijų darbai ir studentų tobulėjimas. Įranga naudosis net 600 studentų nuo pat pirmojo kurso iki studijų pabaigos. Po jų studentai gebės dirbti moderniose tyrimų laboratorijose ir ieškoti proveržių įgimtų bei paveldimų ligų diagnostikoje ir gydyme.

Iškilmingoje įrangos perdavimo ceremonijoje dalyvaus VU rektorius prof. Artūras Žukauskas, JGMC valdybos pirmininkas prof. Eugenijus Butkus, „Thermo Fisher Scientific“ viceprezidentas Michaell Kennedy ir „Thermo Fisher Scientific Baltics“ generalinis direktorius ir viceprezidentas Algimantas Markauskas.

„Thermo Fisher Scientific“ Mokslo dienos metu taip pat vyks Lietuvos ir užsienio mokslininkų seminarai apie naujausias tyrimų technologijas. Bus galimybė diskutuoti ir stebėti įrangos demonstracijas bei aptarti techninius klausimus su jos gamintojais.

Parašykite komentarą