KTU gimnazistams – moderniausia mokymosi bazė

Kauno technologijos universiteto gimnazijoje (KTUG) pamokos nuo šiol bus dar įtaigesnės ir įdomesnės. Šią savaitę duris atvėrė naujos fizikos, biologijos, informatikos ir chemijos klasės, kuriose įdiegtos išmaniosios technologijos, bei įrengta chemijos laboratorija. Tai vienos moderniausių mokymosi erdvių Lietuvoje.

„Mūsų gimnazistai jau anksčiau garsėjo gamtos mokslų ir informacinių technologijų pasiekimais. Tą įrodo ir puikūs olimpiadų rezultatai. Vis dėlto iki šiol nebuvo erdvės, kur jie galėtų užsiimti laboratoriniais tyrimais bei mokymais. Šiems vaikams būtina turėti galimybes ugdyti savo gebėjimus ir talentus. Tad naujosios klasės mūsų gimnazijoje tikrai pasitarnaus dar aukštesniems tikslams“, – pristatydamas atnaujintas patalpas kalbėjo KTUG direktorius Tomas Kivaras.

Pasak direktoriaus, KTU gimnazija nuolat glaudžiai bendradarbiauja su Universitetu. Gimnazistai, kaip laisvieji klausytojai, kartu su studentais mokosi objektinio programavimo, naudojasi laboratorijomis, lanko kai kurias paskaitas, kurios vėlesniais studijų metais čia studijuosiantiems gimnazijos absolventams taps tęstinėmis.

KTU rektorius Petras Baršauskas džiaugėsi produktyviu mokslo įstaigų bendradarbiavimu ir specializuotų klasių gimnazijoje atsiradimu.

„Visuomet smagu matyti inovatyvias mokymosi erdves, šiuolaikiškas technologijas, naujus ar renovuotus įrenginius. Moksleiviai – ateitis, tad atverkime dar plačiau duris gabiems ir talentingiems vaikams. Sakoma, kad visuomenei reikia apie 10-15 proc. lyderių. Tikiu, kad nemaža dalis jų atsiranda būtent šioje gimnazijoje“, – teigė P. Baršauskas.

Klasių modernizavimo darbus parėmė gimnazistų tėvai ir verslo atstovai. Projektui įgyvendinti surinkta 70 tūkst. eurų.

Anot P. Baršausko, visuomenė baigia išsiugdyti kritinį požiūrį į vieną svarbiausių dalykų – švietimą. Įgyvendinti vertingas ir progresyvias mokslo iniciatyvas padeda ne vien valstybė, bet ir privatus verslas.

„Jaunosios kartos ugdymas – mūsų visų ateitis. Išlavintas, kultūringas jaunas žmogus šiandien – vertybė. Norime, kad Lietuvos mokyklų klasės neatsiliktų nuo užsienio ugdymo įstaigų. Tikime, kad mokydamiesi aukštesniame lygyje, moksleiviai nenorės emigruoti svetur ir šalis išsaugos daug jaunų protų“, – kalbėjo vieno pagrindinių projekto mecenatų – bendrovės „Kesko Senukai“ – atstovė, vidaus audito direktorė Eglė Rakauskienė.

„Kesko Senukai“ prezidentas Artūras Rakauskas atskleidė, kad tokių klasių kūrimas – ilgalaikė investicija: „Turėdami stiprias įmones, mes stebime kur link eina Lietuva. Šiandien verslas negali būti atskirtas nuo likusios visuomenės, todėl žiūrime į 10-15 metų laikotarpį. Norime matyti, kokia bus visuomenė, koks bus jaunimas. Įdomu sužinoti, kas galėtų vadovauti įmonėms, kokie bus politikai ir kas valdys šalį. Manome, kad šie dalykai yra svarbūs“.

„Jeigu yra vaikų, norinčių mokytis sustiprintai, reikia jiems tokią galimybę ir suteikti, leisti tobulėti. Džiaugiuosi, kad tokiam tikslui pritarė net 118 mano kolegų iš 5 pasaulio šalių ir šiandien galime džiaugtis bendru rezultatu“, – po renginio kalbėjo bendrovės „Bentley Systems“ žmogiškųjų išteklių vadovė Rytų Europai Girėnė Ščiukaitė.

Ji prisipažino, kad apie galimybę prisidėti prie ambicingų projektų vienoje geriausių šalies mokymo įstaigų sužinojo iš kompanijoje dirbančių KTUG alumnų. Tai jau ne pirmas bendras KTUG ir įmonės projektas – šiemet „Bentley Systems“ padėjo įsteigti sustiprinto informacinių technologijų (IT) mokymo klasę.

Gimnazijos pedagogai su nauja mokymosi erdve ir modernia įranga supažindins visus KTUG auklėtinius. Šiuo metu gimnazijoje mokosi 329 gimnazistai.

VIDEO REPORTAŽAS: https://youtu.be/90s_D1GzK9M

Parašykite komentarą