Prezidentė pasveikino Kroatiją 25-ųjų šalies Nepriklausomybės metinių proga

Šeštadienis, spalio 8 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Kroatijos Respublikos Prezidentę Kolindą Grabar-Kitarović Nepriklausomybės dienos bei šiemet švenčiamų dvidešimt penktųjų šalies Nepriklausomybės metinių proga.

„Keli pastarieji ypač artimo Lietuvos ir Kroatijos bendradarbiavimo metai, glaudūs politiniai kontaktai ir dvišaliai vizitai patvirtino didelį mūsų valstybių artumą, bendrus mūsų žmonių lūkesčius, tikslus ir vertybes. Todėl ypač dažnai tai lemia mūsų efektyvų dialogą ir vieningą požiūrį į svarbiausius regiono ir žemyno darbotvarkės klausimus”, – rašoma šalies vadovės sveikinime.

Prezidentė pabrėžė, kad Lietuvos ir Kroatijos partnerystės patirtis leidžia tikėti, kad artimiausiais metais bus toliau sėkmingai dirbama puoselėjant dvišalius valstybių ryšius ir kartu sprendžiant aktualius Europos politinius, saugumo ir ekonomikos iššūkius.

Šalies vadovė palinkėjo, kad intensyvėjantis dialogas stiprintų abiejų šalių, žmonių ir kultūros pažinimą bei supratimą ir taptų tvirtu pagrindu ypatingai tautų draugystei.

Lietuvos vadovė Kroatijos Prezidentei ir visiems šalies žmonėms palinkėjo visokeriopos sėkmės, laimės ir klestėjimo.

Parašykite komentarą