Konservatorių permainos – TS-LKD deleguotas rinkimų komisijos pirmininkas sulaikytas dėl kyšio

Specialiųjų tyrimų tarnyba informavo sulaikiusi kyšininkavimu įtariamą Liną Lobeckį Jis yra konservatorių deleguotas Karoliniškių apygardos L. Asanavičiūtės apylinkės komisijos pirmininkas Seimo rinkimuose.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų narį L. Lobeckį pareigūnai sulaikė galimame nusikaltime kaip bankroto administratorių. Iš bankrutuojančios įmonės buvusio direktoriaus konservatorius reikalavo 15 tūkst. eurų kyšio už teisminio proceso sustabdymą ir dalį reikalauto kyšio priėmė. Įmonės „Verslo administravimo ir teisės paslaugų biuras“ vadovas L. Lobeckis taip pat dirbo rinkimų komisijose per 2014 metų prezidento ir Europos Parlamento rinkimus.

Ar tokį skaidrumą ir permainas skelbia konservatoriai eidami į rinkimus išvien su liberalais? „Kol kas šias partijas vienijanti ypatybė – kyšių ėmimo skandalai. Ko vėliau galima tikėtis iš  buriamos koalicijos? Ir kaip galima pasitikėti tokiais konservatorių deleguojamais rinkimų komisijų pirmininkais ir nariais? Rinkimų rezultatais besidžiaugiantys dešinieji turi rimtai išsivalyti savo gretas norėdami nenuvilti už juos balsavusių rinkėjų, antraip labai greitai praras pasitikėjimą, kaip jau buvo nutikę po 2008 metų rinkimų,“ – sako Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas Algirdas Sysas.

Išsamesnė informacija žiniasklaidai:

Irmina Frolova-Milašienė

LSDP informacinis centras

el. paštas: irmina.milasiene@lrs.lt

tel. 8 600 07099

Parašykite komentarą