Briuselyje vyks 4-asis BEREC suinteresuotųjų subjektų forumas „Ryšio gerinimas ir inovacijų skatinimas Europoje“

2016 m. spalio 17 d. Europos elektroninių ryšių reguliuotojų institucija BEREC Briuselyje surengs savo 4-ąjį suinteresuotųjų subjektų forumą „Ryšio gerinimas ir inovacijų skatinimas Europoje“. Šis svarbus telekomunikacijų sektoriaus renginys šiemet bus skirtas 2017 m. BEREC darbo programai ir šiuo metu vykstančiai elektroninės komunikacijos reguliavimo sistemos peržiūrai. Atsižvelgiant į tai, forumas suteiks galimybę aptarti du svarbius klausimus: kaip užtikrinti ryšį kiekvienam Europos piliečiui ir kaip paskatinti skaitmeninės ekonomikos vystymąsi. Tikimasi, kad renginyje dalyvaus ir su pranešėjais bendraus apie 220 dalyvių,  įskaitant telekomunikacijų ir skaitmeninio sektoriaus atstovus.

Kaip užtikrinti ryšį kiekvienam piliečiui?

Europos Komisija neseniai patvirtino, jog interneto ryšio kiekvienam piliečiui užtikrinimas yra vienas iš svarbiausių prioritetų. Šiuo atžvilgiu ryšio operatorių investicijos, taip pat novatoriški sprendimai, skirti palengvinti technologijų diegimą, yra būtini norint reaguoti į greitai kintančius galutinių vartotojų poreikius. Pirmosios apskritojo stalo diskusijos suteiks galimybę išnagrinėti šiuos skirtingus sprendimus ir įvertinti, koks vaidmuo turėtų tekti jų reguliavimui.

Šiais klausimais pirmosiose diskusijose, kurių moderatorė bus Didžiosios Britanijos ryšių reguliavimo institucijos „Ofcom“ vykdomoji direktorė Sharon White, pasisakys:

–       Pilar del Castillo, Europos Parlamento narė;

–       Eelco Blok, Nyderlandų telekomunikacijų operatoriaus KPN vykdomasis direktorius;

–       Xavier Niel, bendrovės „Iliad“ direktorių valdybos pirmininko pavaduotojas ir direktorius strategijos klausimais;

–       Sam Crawford, bendrovės „SamKnows“ steigėjas.

Koks vaidmuo skatinant skaitmeninę ekonomiką tenka investicijoms ir reguliavimui?

Skaitmeninės ekonomikos vystymuisi taip pat skiriama daug dėmesio. Šioje sparčiai kintančioje aplinkoje diegiamos inovacijos, atsiranda naujų subjektų ir siūlomos naujos paslaugos; tačiau dėl to kyla ir daug iššūkių reguliavimo srityje, kaip parodė diskusijos dėl tinklo neutralumo. Ir priešingai, gali kilti klausimų dėl to, kokį poveikį šiam sektoriui daro reguliavimas bei investicijos ir koks jų vaidmuo skatinant inovacijas. Kartu su pagrindiniais pokyčiais sektoriuje, tai bus viena iš pagrindinių temų, kurios bus aptariamos per antrąsias apskritojo stalo diskusijas.

Šiose apskritojo stalo diskusijose, kurių moderatorius bus Austrijos ryšių reguliuotojo RTR valdantysis direktorius Johannesas Gunglas, pasisakys:

–       Gavin Patterson, įmonių grupės „BT Group“ vykdomasis direktorius;

–       Martin Kaiser, įmonių grupės „Hager Group“ Paslaugų padalinio viceprezidentas;

–       Annina Koskiola, įmonės „Proximi.io“ vykdomoji direktorė;

–       Winston Maxwell, pripažintas interneto neutralumo ekspertas.

Įvairios forumo apskritojo stalo diskusijos suteiks galimybę sužinoti dalyvių nuomonę apie 2017 m. BEREC darbo programą, kuri visų pirma bus sutelkta į ryšio užtikrinimo iššūkius, atviro interneto ir sistemos peržiūros klausimus.

Forumą pradės 2016 m. BEREC pirmininkas Wilhelmas Eschweileris ir 2017 m. BEREC pirmininkas Sébastienas Soriano. Baigiamąjį žodį forume pasakys Komisijos narys G. Oetingeris.

Renginys bus viešas ir transliuojamas tiesiogiai internetu socialinio tinklo „YouTube“ BEREC paskyroje. Kviečiame visus dalyvauti arba tiesiogiai užduoti klausimus kalbėtojams „Twitter“ paskyroje #BERECforum.

Darbotvarkė skelbiama adresu http://berec.europa.eu/eng/events/berec_events_2016/124-4th-berec-stakeholder-forum-meeting

Parašykite komentarą