42 mirtys darbo metu – kaip galima jų išvengti?

Renginio tipas: Spaudos konferencija
Renginio data: 2016-10-19, trečiadienis
Renginio pradžia: 10:00
Renginio vieta: Verslo centras „Green Hall 1“, Upės g. 21

Valstybinės darbo inspekcijos duomenimis, per 2015 m. darbo metu žuvo 42 žmonės, dar 145 asmenys patyrė sunkius sužalojimus. 99 proc. šių nelaimingų atsitikimų buvo galima išvengti laikantis darbų saugos ir sveikatos reikalavimų.

Elektros perdavimo sistemos operatoriaus „Litgrid“ užsakymu 2016 m. liepos 20 – rugpjūčio 8 d. buvo atlikta smulkių ir vidutinių Lietuvos įmonių apklausa, kuria buvo siekiama išsiaiškinti darbų saugos organizavimo praktiką verslo įmonėse.

Tyrimas atskleidė, kad įmonių vadovai savo atsakomybę supranta ir prisiima. Tačiau 90 proc. iš jų mano, kad nelaimingi atsitikimai įvyksta dėl neatsargaus ar neatsakingo darbuotojų elgesio. Taigi, kas gali užtikrinti, kad nelaimingų atsitikimų darbe skaičius sumažėtų?

Kviečiame jus spalio 19 d. (trečiadienį), 10.00 val. susipažinti su išsamiais atlikto tyrimo rezultatais. Išklausyti instruktažo susitinkame verslo centro „Green Hall 1“ (Upės g. 21) 1 aukšto fojė.

Pristatymas vyks baigiamame statyti inovatyviame „Green Hall 2“ verslo centre, (Upės g. 23). Čia turėsite galimybę pabūti statybų įmonės darbuotojo vietoje ir pajausti, ką reiškia dirbti aplinkoje, kurioje itin svarbu laikytis darbų saugos taisyklių.

Tyrimo rezultatus pristatys „Litgrid“ Perdavimo tinklo departamento direktorius Vidmantas Grušas, o bendrą darbų saugos situaciją Lietuvoje pakomentuos Valstybinės darbo inspekcijos Lietuvos Respublikos vyriausiojo valstybinio darbo inspektoriaus pavaduotojas Arūnas Lupeika.  

Maloniai prašome užsiregistruoti į renginį iki spalio 18 d. 15 val. el.paštu m.vaskelyte@publicum.lt arba tel. 8 615 56860. 

Parašykite komentarą