Lapkričio 16 d. – Atsakingo keliavimo diena

Nebūk naivus kelyje sąjunga lapkričio 16-ąją paskelbė Atsakingo keliavimo diena, kuri skirta atkreipti visuomenės dėmesį į neatsakingo keliavimo problemas.

Šios sąjungos nariai, sparčiai kuriantys atsakingo keliavimo iniciatyvas, pastebi, kad reikia ne tik projekto savanorių, kurie keliauja po šalies mokyklas, bet ir visos visuomenės bei valdžios dėmesio.
Lapkričio 16-oji pasirinkta neatsitiktinai: šią dieną nužudyta studentė Justina Š., kuri keliavo su socialiniame tinkle rastu vaikinu. Prie šios dienos paminėjimo jau prisidėjo Vilniaus, Kauno, Kupiškio, Telšių, Šilutės, Mažeikių, Skuodo, Raseinių, Klaipėdos bei kitos savivaldybės. Tikimasi, kad nuo šiol kasmet solidariai prabilę apie atsakingą keliavimą, kai gyvybė saugoma ir keliaujant sumažins neatsakingo keliavimo riziką. Norime atkreipti visuomenės, ypač mokinių bei studentų, dėmesį į slypinčius realius pavojus, stabdant pakeleivingą automobilį ar ieškant su kuo keliauti internete. Nežinojimas, kaip teisingai komunikuoti su Bendruoju pagalbos centru – didžiulė rizika ir realus pavojus.

Parašykite komentarą