Ar Jerzy Giedroyco idėjos vis dar aktualios Lietuvoje ir Lenkijoje? Knygos pristatymas ir diskusija

Renginio tipas: Knygos pristatymas ir diskusija
Renginio data: 2016-10-20, ketvirtadienis
Renginio pradžia: 18:00
Renginio vieta: Vilniaus paveikslų galerija

Šiais metais išeivijos veikėjui, Literatūros instituto Paryžiuje kūrėjui, publicistui, politikui, mėnraščio “Kultura” leidėjui – Jerzy Giedroycui (Jurgiui Giedraičiui) sukanka 110 metų.

Ar Jerzy Giedoyco idėjos yra vis dar taip pat aktualios, kaip ir anksčiau? Kokius pavojus ir kokias galimybes prognozavo “Kulturos” vyriausiasis redaktorius  lietuvių-lenkų santykių raidoje? Kaip Maisons – Laffitte kunigaikštis matė Ukrainos ir Baltarusijos ateitį?

Tai tik keletas klausimų, į kuriuos bandys atsakyti diskusijos dalyviai. Jos metu taip pat bus pristatyta Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro išleista Magdalenos Grochowskos J. Giedroyco biografija lietuvių kalba.

Renginyje dalyvaus: Magdalena Grochowska, žurnalistė, knygos apie Jerzy Giedroycą autorė, knygos vertėjas Kazys Uscila, prof. Alvydas Nikžentaitis, žurnalistas ir publicistas Rimvydas Valatka, Irena Stankevičienė, Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro atstovė. Moderatorius – dr. Andžej Pukšto.

Diskusija ir knygos pristatymas vyks spalio 20 d., 18.00 val., Vilniaus paveikslų galerijoje (Didžioji g. 4). Renginys vyks lietuvių kalba, įėjimas – laisvas.

Renginio organizatoriai: Lenkijos institutas Vilniuje ir Lenkų diskusijų klubas; partneriai: Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras; J. Giedroyco dialogo ir bendradarbiavimo forumas.

Parašykite komentarą