UAB „Varėnos šiluma“ centralizuoto šilumos tiekimo sistemų apskaitą ir sąnaudas tvarkys pagal tris centralizuoto šilumos tiekimo sistemas

Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), įvertinusi UAB „Varėnos šiluma“ pateiktą prašymą, leido bendrovei apskaitos atskyrimą ir sąnaudų paskirstymą vykdyti pagal tris centralizuoto šilumos tiekimo sistemas: Varėnos miesto (realizuojama 75,7 proc. šilumos), Matuizų gyvenvietės ir N. Valkininkų, kurioje bus apskaitomos visų likusių katilinių sąnaudos.

6 nedidelių centralizuoto šilumos tiekimo sistemų, kurios pradėtos eksploatuoti nuo 2016 m. rugpjūčio 1 d. ir veikia tik šildymo sezono metu, sąnaudos bus apskaitomos prie N. Valkininkų centralizuoto šilumos tiekimo sistemos.

Šiose prie UAB „Varėnos šiluma“ prijungtose 6 nedidelėse centralizuoto šilumos tiekimo sistemose per metus bus pagaminama apie 4,57 GWh šilumos. Tai Varėnos rajone esančių mokyklų katilinės, kurios gamindavo šiluminę energiją ne tik savo poreikiams, bet ir tiekdavo į šalia esančius 1–3 daugiabučius namus.

Šios centralizuoto šildymo sistemos yra labai nedidelės ir eksploatuojamos sezoniškai, nepriklausomų šilumos gamintojų, galinčių jungtis prie šių sistemų, nėra.

Parašykite komentarą