Konferencijoje „Mokykla ugdo sveiką vaiką“ – tyrimo apie moksleivių sveiką gyvenseną ir mitybą pristatymas

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: 2016-11-04, penktadienis
Renginio pradžia: 10:00
Renginio vieta: Konferencijų salė, III rūmai, 2 aukštas

Lapkričio 4 d., penktadienį, 10 val. Konferencijų salėje (Seimo III rūmai) Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas kartu su respublikine programa „Sveikatiada“ organizuoja konferenciją „Mokykla ugdo sveiką vaiką“. Konferencijoje ketinama aptarti vaikų mitybos ir fizinio aktyvumo problemas, pasidalinti naujausiomis žiniomis, tyrimais bei gerosios praktikos pavyzdžiais iš mokyklų Lietuvoje ir užsienyje.

Pasak „Sveikatiados“ projektų vadovės Margaritos Čėglytės, renginys skirtas visuomenės sveikatos, ikimokyklinio, pradinio ir pagrindinio ugdymo specialistams bei mokyklų vadovams. Konferencijos pranešimų temos – nuo ikimokyklinio amžiaus vaikų fizinio raštingumo ir jo ugdymo svarbos, iki užsienio šalių pavyzdžių ir konkrečių Lietuvos mokyklų patirties pristatymo.

Konferencijos programa

Konferencija bus tiesiogiai transliuojama internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“

Renginio pertraukos metu 11.40 val. Spaudos konferencijų salėje (Seimo II rūmai) vyks spaudos konferencija, kurios metu bus pristatyti 6–7 klasių mokinių mitybos įpročių ir fizinio aktyvumo įgūdžių tyrimo rezultatai, atskleisiantys pačių moksleivių požiūrį ir žinias apie  mitybos įpročius ir fizinio aktyvumo naudą.

 

„Sveikatiada“ – tai sveikos gyvensenos, fizinio aktyvumo ugdymo programa, įvairiomis formomis ir veiklomis įtraukianti moksleivius, mokytojus, mokyklų ir darželių administracijos darbuotojus, siekianti atkreipti dėmesį į sveikos gyvensenos ir mitybos svarbą bei aktualumą vaikystėje.

Parašykite komentarą