PAMINĖKIME EUROPOS SVEIKOS MITYBOS DIENĄ KARTU

Vilniaus visuomenės sveikatos biuras kviečia darbingo amžiaus žmones paminėti Europos sveikos mitybos dieną kartu. Lapkričio 8 dieną Europos šalyse visuomenė skatinama atkreipti dėmesį į tinkamo maitinimosi svarbą sveikatai, organizuojami įvairūs renginiai, kuriuose akcentuojami sveikos mitybos principai ir taisyklės, siekiama padėti žmonėms suprasti sveikos mitybos pagrindus, formuojamas teisingas požiūris į mitybą.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis mūsų sveikata didžiąja dalimi priklauso nuo sveikos gyvensenos bei mitybos. Didžiausia Lietuvos gyventojų sveikatos problema yra lėtinės neinfekcinės ligos: širdies ir kraujagyslių sistemos ligos, piktybiniai navikai, cukrinis diabetas, virškinimo sistemos ligos, kurių viena iš atsiradimo priežasčių yra netinkama mityba.

Kviečiame į renginį, kuris vyks: 2016 m. lapkričio 10 d., Lietuvos „Žinijos“ draugijoje, Kalvarijų g. 2, Vilnius (įėjimas iš Kalvarijų gatvės pusės).

Renginio programa:

17:00–18:00  Ūgio matavimas, atliekamas kūno sudėties analizės tyrimas.

18:00–19:30  Paskaita „Sveika mityba – geros sveikatos garantas“. Sveikos mitybos samprata ir svarba sveikatai. Kūno masės indeksas ir jo vertinimas. Sveikos mitybos principai, maistinių medžiagų vieta racione. Vanduo. Sultys – gėrimas ar maistas? Saldumynų ritualai. Kaip maitintis darbo vietoje, ką rinktis: pietus kavinėje ar lauknešėlį iš namų? Emocinis valgymas, kaip jį atpažinti ir kontroliuoti? Populiariausi mitybos mitai ir dietos. Paskaitą skaitys gydytoja dietologė Evelina Cikanavičiūtė.

Dalyvių skaičius renginyje – ribotas. Būtina išankstinė registracija! Registracija el. paštu: ramune.daujotaitе@vvsb.lt

Registruojantis prašome nurodyti savo vardą, pavardę, el. pašto adresą, telefono numerį.

Dalyvavimas renginyje – nemokamas.

Renginio organizatorius Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras

Prie iniciatyvos prisideda ir ją palaiko Lietuvos „Žinijos“ draugija

Informaciją parengė:
Ramunė Daujotaitė
Visuomenės sveikatos stiprinimo specialistė
Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras
Polocko g. 12-2, Vilnius
Tel. 85 205 3417
El. p. ramune.daujotaite@vvsb.lt

Parašykite komentarą