„Išmani Lietuva – išmanūs startuoliai“: paroda priversianti nustebti

Lapkričio 4-5 d. Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) kviečia apsilankyti LITEXPO parodų rūmuose, kur vyks išmanių sprendimų paroda. „Išmani Lietuva – išmanūs startuoliai“ – tai paroda, pristatanti Lietuvoje kuriamas inovacijas, apie kurias svarbu žinoti kiekvienam.

Savo idėjas, paslaugas ir produktus pristatys 10 atrinktų startuolių. UAB „Parkis“ pirmą kartą visuomenei ir verslui pristatys unikalų pasaulyje dviračių parkavimo įrenginį, UAB  „Hotilda“ papasakos verslui apie optines dokumentų ir prekių apsaugos priemones, gaminamas naudojant pažangiausias šiuolaikines technologijas. MB „Creatus“ komanda pristatys unikalaus dizaino įtvarus, padedančius apsaugoti nuo kaulų lūžių.

Parodoje bus galima pamatyti, kaip atrodo biotechnologijų startuolio MB „Probiomas“ sukurtas sausas medus ir net paragauti, o taip pat sužinoti, kodėl inovatyvūs apšvietėjai UAB „Ledakis“ sumanė dviračių žibintus, kurių šviesos srautas tinkamas ne tik nakties, bet ir dienos metu. Jau visiems žinomos viešųjų paslaugų stotelės „Sun Eco“ autoriai pristatys naujausią savo kūrinį – inovatyvų žaliosios energijos suoliuką, o MB „Supakis“ mokslininkai parodys, kaip veikia gintaro gabalėlių klasifikavimo pagal spalvą prototipas su integruota dirbtinio intelekto sistema bei savaiminio apmokymo algoritmais, kurie leidžia įrenginiui lanksčiai priimti sprendimus.

Paroda vyks „Verslo žinių“ organizuojamos konferencijos „Išmani Lietuva“ metu nuo 9 iki 18 val. lapkričio 4 d. ir nuo 10 iki 18 val. lapkričio 5 d. Įėjimas į parodą – nemokamas visiems besidomintiems Lietuvoje vystomomis inovacijomis.

„Išmani Lietuva – išmanūs startuoliai“ paroda yra viena iš projekto „Technologijų ir inovacijų populiarinimas“, kuris yra finansuojama Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis, veiklų. Projekto tikslas – populiarinti technologijų pažangą ir inovacijas, informuojant verslą ir verslui imlią visuomenę apie mokslinių tyrimų vykdymo ir inovacijų diegimo naudą. Projektą vykdo MITA.

Parašykite komentarą