Seimas patikslino reikalavimus gyvenamosios vietos deklaravimui

Seimas priėmė Gyvenamosios vietos deklaravimo įstatymo pataisas (projektas Nr. XIIP-4762(2). Už tokį sprendimą balsavo 65, prieš buvo 2, susilaikė 5 Seimo nariai.

Šiuo metu galiojančio įstatymo 2 straipsnio 2 dalyje (nuostatos įsigaliojo 2016 m. sausio 1 d.)nustatyta, kad asmenys, kurie iki šio įstatymo įsigaliojimo buvo įtraukti į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą pagal savivaldybę, kurios teritorijoje jie gyvena, privalo per 12 mėnesių, nustatyta tvarka deklaruoti savo gyvenamąją vietą arba, jeigu atitinka šio įstatyme nustatytas sąlygas, pateikti prašymus įtraukti į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą.

To paties straipsnio 3 dalyje nustatyta, kad asmenys, kurie iki šio įstatymo įsigaliojimo deklaruodami savo gyvenamąją vietą nebuvo nurodę visų gyvenamosios vietos adresą sudarančių duomenų (buvo nurodyta tik gyvenamoji vietovė), privalo per 12 mėnesių, įsigaliojus šiam įstatymui, kreiptis į gyvenamosios vietos deklaravimo įstaigą dėl deklaruotos gyvenamosios vietos adreso pakeitimo (tikslinimo).

Priimtomis pataisomis pakeista įstatymo pakeitimo įstatymo 2 straipsnio 2 ir 3 dalis, įtvirtinant, kad asmenys, kurie iki šio įstatymo įsigaliojimo buvo įtraukti į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą pagal savivaldybę, kurios teritorijoje jie gyvena, privalo iki 2017 m. gruodžio 31 d. šio įstatymo nustatyta tvarka deklaruoti savo gyvenamąją vietą arba, jeigu atitinka šio įstatyme nustatytas sąlygas, pateikti prašymus įtraukti į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą. Asmenys, kurie iki šio įstatymo įsigaliojimo deklaruodami savo gyvenamąją vietą nebuvo nurodę visų gyvenamosios vietos adresą sudarančių duomenų (buvo nurodyta tik gyvenamoji vietovė), privalės iki 2017 m. gruodžio 31 d. kreiptis į gyvenamosios vietos deklaravimo įstaigą dėl deklaruotos gyvenamosios vietos adreso pakeitimo (tikslinimo).

Parašykite komentarą