Vyriausybės kancleris linkėjo jaunimui gyventi laisvai ir kurti savo ateitį Lietuvoje

Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis, antradienį dalyvaudamas Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose surengtoje projekto „Gyvenu laisvai“ dalyvių sukurtų darbų apdovanojimų ceremonijoje, pasidžiaugė, kad šis projektas pranoko visus lūkesčius.

„Mes dar kartą įsitikinome, kokią didelę kūrybinę jėgą žmogui suteikia laisvė. Tai – laisvė pasakyti savo nuomonę, laisvė ieškoti tiesos, nebijant suklysti. Tai viena svarbiausių mūsų gyvenimo vertybių. Kiek talentų atrasta mūsų mokyklose, kokia didžiulė kuriamoji energija išlaisvinta! Esu tikras, kad ne vienam iš jūsų šie susitikimai, darbas su žinomais Lietuvos menininkais ir visuomenininkais padės pasirinkti ateities kelius“, – teigė Vyriausybės kancleris, sakydamas sveikinimo kalbą.

Įgyvendinant šį projektą, Rytų Lietuvoje – Vilniaus rajono, Šalčininkų, Trakų, Švenčionių ir Visagino savivaldybėse – buvo įkurtos kūrybinės dirbtuvės, suburtos 5 jaunimo komandos. Kiekviena jų pasirinkusi po temą, susijusią su savo krašto išskirtinumu, istorija bei kultūra, ir meninę priemonę jai atskleisti. Jaunimas menines priemones (filmus, spektaklį ir bukletą) kūrė kartu su pripažintais menininkais. Kūrybinėse dirbtuvėse taip pat buvo organizuojamos diskusijos su žinomais istorikais, žurnalistais, politologais, menininkais apie tai, kas yra tautinė tapatybė ir kaip ją išsaugoti, kokios daugiautautės valstybės stiprybės, kas istoriškai jungia skirtingas tautas, ir panašiomis temomis.

„Manau, kad šis projektas turi būti tęsiamas ir plėtojamas. Gal net visoje Lietuvoje. Jūs dabar esate projekto „Gyvenu laisvai“ ambasadoriai. Labai daug priklauso nuo jūsų iniciatyvos ir noro“, – sakė Vyriausybės kanceliarijos vadovas, kartu dėkodamas visiems šio projekto dalyviams, menininkams, istorikams, visuomenininkams už šią Valdovų rūmų menės vertą talentų šventę ir linkėdamas jaunimui kurti savo ateitį Lietuvoje, kurti laisve gyvenančią Tėvynę.

Vyriausybės kanceliarijos remtame projekte „Gyvenu laisvai“ dalyvavusių Rytų Lietuvos jaunimo komandų iš Visagino, Pabradės, Šalčininkų, Rūdiškių ir Nemėžio sukurtus darbus vertino autoritetinga komisija: jos pirmininkas Lietuvos meno kūrėjų asociacijos prezidentas Kornelijus Platelis, istorikas prof. Alfredas Bumblauskas, teatro ir kino kritikas Andrius Jevsejevas ir kino režisierius ir prodiuseris Arūnas Matelis.

Parašykite komentarą