Vasaros sezoną – dar daugiau „Lufthansa“ skrydžių į Frankfurtą

Nuo kovo 27 dienos daugės „Lufthansa“ oro linijų skrydžių iš Vilniaus oro uosto į Frankfurtą – lėktuvai šia kryptimi skris tris kartus per dieną. Daugiau skrydžių numatyta pasiremiant Lietuvos „De minimis“ parama iš oro maršrutų plėtros fondo. Skrydžiai yra ir bus vykdomi nuo pirmadienio iki penktadienio.

Šiuo metu vienos didžiausių pasaulyje oro linijų lėktuvai iš Vilniaus į Frankfurtą kyla du kartus per dieną, o numatytas dar vienas skrydis vasaros sezono metu pagerins susisiekimą su Vokietijos finansų ir verslo centru. Be to, Frankfurto oro uostas, kuris dydžiu (aptarnautų keleivių skaičiumi) nusileido tik Stambulo, Paryžiaus ir Londono Hytrou oro uostams, daugeliui žmonių tampa oro vartais keliauti į kitus žemynus.

„Šis maršrutas labai populiarus, o lėktuvų užpildymas siekia 85-100 proc. Skrydžiai šia kryptimi bus dažnesni ir dėl paramos iš maršrutų plėtros fondo. Tikimės, kad taip dar pegerinsime susisiekimą su Frankfurtu, kuris tampa vis svarbesniu miestu Lietuvos verslui“, – sakė Jūratė Baltrušaitytė, Lietuvos oro uostų komercijos direktorė.

Pasak jos, valstybės „De minimis“ parama gali būti skiriama visoms oro linijoms, atsižvelgus į skrydžio populiarumą ir svarbą valstybei. Oro linijos šią lietuvių taikomą priemonę vertina ir noriai ja naudojasi.  

Papildomas (trečiasis dienos reisas) numatytas vakare 18 val. 35 min. Keleivius skraidins „Airbus A 321“ lėktuvai.  

De minimis“ pagalba

Pagal Europos Bendrijų sutartį, konkurencija negali būti ribojama subsidijuojant tam tikras įmones ar produktus, tačiau galimos tam tikros subsidijos, kurios neiškraipo bendrosios rinkos, bet skatina smulkųjį ir vidutinį verslą, naujų produktų pristatymą užsienio rinkose ar darbuotojų mokymą. Ši pagalba laikoma minimalia – „De minimis“ valstybės pagalba verslui.

Apie Lietuvos oro uostus

Lietuvos oro uostų tinklui priklauso trys oro vartai Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Per 2015 metus jie aptarnavo 4,2 milijono keleivių ir 50 tūkstančių skrydžių. Žiemos sezono metu iš Lietuvos oro uostų 17 aviakompanijų skraido 59 kryptimis į 50 miestų 26 šalyse Europoje ir už jos ribų, o šalies pasiekiamumą dar labiau didina 7 užsakomųjų skrydžių bendrovės. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc.

Parašykite komentarą