Profesionalių teatrų nacionalinės dramaturgijos festivalio „Pakeleivingi 2016“ apdovanojimų ceremonija. Kviečiame žurnalistus kartu vykti į Anykščius.

Ryškiausias festivalio spektaklis – „Bedalis ir labdarys“,  aktorius – T. Stirna

Lapkričio 18 dieną 18 valandą Anykščių kultūros centre vyks tradici­nis renginys „Verslo žiburiai 2016“, skir­tas pagerbti įmones, ver­slininkus ir visuomenės atstovus, kurie prisideda prie Anykščių rajono ekonom­inės, social­inės, kultūrinės ir ver­slo aplinkos gerinimo. 

Iškilmingo vakaro metu bus paskelbti  Profesionalių teatrų nacionalinės dramaturgijos festivalio „Pakeleivingi 2016“ nominacijų laureatai: „Festivalio aktorius“, „Festivalio aktorė“ ir „Ryškiausias festivalio spektaklis“.  Vilniaus mažojo teatro aktorius Tomas Stirna šiemet bus paskelbtas Festivalio aktoriumi. O ryškiausiu festivalio spektakliu šiemet pripažintas Vilniaus mažojo teatro spektaklis itin aktualia emigracijos tema „Bedalis ir labdarys“ (režisierė Gabrielė Tuminaitė).   

Tai spektaklis pagal Paulinos Pukytės kūrinį „Bedalis ir labdarys“, kuris jaudina emigracijos „paliestą“ Lietuvos žmogų  – bejausmė, priešiška kasdienybė, daug juodo, beprasmio darbo, isterijos, kuria pratrūkstama nebepakeliant kasdienės naštos, kovos už išlikimą ir nuolat į nugarą šnopuojančios mirties.  „Bedalis ir labdarys“ – kodinis pavadinimas. Bedaliai – tai žmonės, kurie ne ten gimę, ne taip užaugę, palikti, nepalytėti sėkmės, praradę namus, savo pagrindus, šaknis. „Emociškai tai labai stiprus spektaklis skaudančia emigracijos tema. Šių metų festivalio  komisija ir žiūrovai jį išrinko ryškiausiu festivalio spektakliu“, – sako Anykščių kultūros centro direktorė Dijana Petrokaitė. Jos įsitikinimu šis festivalis jau tapo Anykščių krašto kultūros savastimi. Jis pritraukia žiūrovus ne tik iš Anykščių, bet ir iš viso Aukštaitijos regiono: Utenos, Molėtų, Ignalinos, Kupiškio.   Anykščiuose vykstantis  profesionalių teatrų nacionalinės dramaturgijos festivalis turi ir tam tikrą misiją – skatinti profesionalius teatrus statyti spektaklius pagal lietuvių autorių kūrinius, puoselėti nacionalinę dramaturgiją. 

Kviečiame žurnalistus į iškilmingą apdovanojimų ceremoniją Anykščiuose. Išvykstame iš Vilniaus mažojo teatro (Gedimino pr. 22). Vietas prašome rezervuoti iš anksto.

Rūta Jakimauskienė

Vilniaus mažojo teatro atstovė spaudai

Tel.:  867723127

Parašykite komentarą