Vilniaus oro uosto internetas greitesnis už Europos milžinų

Vilniaus oro uosto belaidžio interneto ryšys yra vienas greičiausių Europoje, rodo interneto paslaugų kokybę vertinančio startuolio „Rotten Wifi“ surinkti duomenys. Pagal vidutinį duomenų atsisiuntimo greitį pagrindinis šalies oro uostas užima antrąją vietą ir lenkia didžiausius Europos oro uostus.

„Didėjantis keleivių skaičius, augantis išmaniųjų įrenginių populiarumas skatina ir su belaidžiu internetu susijusias inovacijas Lietuvos oro uostuose. Greitas ir nemokamas belaidis internetas yra tarsi Lietuvos vizitinė kortelė, o oro uostai pirmieji kuria įspūdį atvykstantiems į naują šalį. Pavasarį Vilniaus oro uoste įdiegus modernią įrangą, ryšio kanalų pralaidumas tarp belaidės prieigos taškų buvo padidintas daugiau nei 10 kartų, todėl, net ir prisijungus dideliam vartotojų skaičiui, internetas veikia puikiai,“ – sakė Lietuvos oro uostų Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Vidutinis duomenų atsisiuntimo greitis Vilniaus oro uosto belaidžio interneto tinkle „INVEST LITHUANIA Free Wi-Fi“ yra 24,04 megabitų per sekundę (Mbps). Sostinės oro uostas gerokai lenkia Europos milžinus: Berlyno (14,68 Mbps), Miuncheno (14,02 Mbps), Frankfurto (13,61 Mbps), Vienos (11,39 Mbps), Diuseldorfo (11,03 Mbps) ir nusileidžia tik Talino Lenarto Merio oro uostui (38,30 Mbps).

Praėjusiais metais Vilniaus oro uoste aptarnauti 3,3 milijono keleivių (maždaug 9 tūkst. per dieną). Didžioji dalis jų naudojasi išmaniaisiais įrenginiais, o kartais net ne vienu jų, todėl belaidžio ryšio aprėpties zonos buvo išplėstos tiek oro uosto laukimo salėse, tiek aplink jas.

2015 m. Vilniaus oro uosto interneto vidutinis greitis buvo 18,04 Mbps, o šiais metais jis padidintas iki 24,04 Mbps. 

Nemokamas belaidis internetas „INVEST LITHUANIA Free Wi-Fi“ tuo pačiu vardu veikia visuose trijuose Lietuvos oro uostuose – Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Technine šio projekto puse rūpinasi IT sprendimų ir paslaugų įmonė „Atea“.

Apie Vilniaus oro uostą

Vilniaus oro uostas priklauso tris oro vartus Vilniuje, Kaune ir Palangoje jungiančiam Lietuvos oro uostų tinklui. Per 2015 m. jie aptarnavo 4,2 mln. keleivių ir 50 tūkst. skrydžių. Žiemos sezono metu iš Lietuvos oro uostų 17 aviakompanijų skraido 59 kryptimis į 50 miestų 26 šalyse Europoje ir už jos ribų, o šalies pasiekiamumą dar labiau didina 7 užsakomųjų skrydžių bendrovės. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc.

Parašykite komentarą