Baigtas M. Bagdonavičiaus akcijų išpirkimo sandoris

Šiandien užbaigtas sandoris, kuriuo Mindaugas Bagdonavičius galutinai pasitraukė iš „Vilniaus prekybos“ ir su ja susijusių įmonių. M. Bagdonavičiui priklausiusios įmonių akcijos buvo parduotos bendrovėms „Bertona Holdings Limited“ bei STETAS, UAB. Dėl sandorio šalis saistančių konfidencialumo sutarčių nei sandorio suma, nei kitos sąlygos negali būti atskleistos. 

M. Bagdonavičiaus parduodamas akcijas pirmumo teise buvo pasiūlyta įsigyti kitiems grupės akcininkams. Ketinimą pasinaudoti šia teise pareiškė smulkieji grupės akcininkai Mindaugas Marcinkevičius ir Gintaras Marcinkevičius, taip pat grupės įmonė STETAS, UAB. Tačiau nei Gintaras Marcinkevičius, nei Mindaugas Marcinkevičius nepateikė teisės aktų reikalaujamų dokumentų, o nurodytą dieną neatvyko pasirašyti sandorių sutarčių. Dėl tokių Gintaro ir Mindaugo Marcinkevičių veiksmų nusikėlė galutinė sandorio data.

Panašiai Gintaras ir Mindaugas Marcinkevičiai pasielgė ir Kipre – nurodytu laiku jie Kipro bendrovėms „Equipark Limited“ ir „Franpark Ltd.“ nepervedė pinigų už pageidaujamas įsigyti šių bendrovių akcijas, kaip to reikalauja įmonių įstatai bei taikomi įstatymai.

M. Bagdonavičius verslo grupėje dirbo ketvirtį amžiaus, yra vienas su „Vilniaus prekyba“ siejamos verslo grupės kūrėjų, ilgametis „Maxima Grupės“ vadovas.

Kipre registruota bendrovė „Bertona Holdings Limited“ yra nuo 2009 m. veikianti grupės bendrovė, kurios misija yra įgyti, valdyti bei parduoti smulkiuosius grupės įmonių akcijų paketus. Ši bendrovė šių metų balandį įsigijo ir iki tol  Žilvino Marcinkevičiaus toje pačioje verslo grupėje turėtą akcijų paketą.

„Bertona Holdings Limited“ akcininkais ir galutiniais naudos gavėjais yra 5 fiziniai asmenys: Nerijus Numavičius, Vladas Numavičius, Ignas Staškevičius, Mindaugas Marcinkevičius ir Gintaras Marcinkevičius.

Parašykite komentarą