Pervežimai konteineriniu traukiniu „Vikingas“ nebrangsta

Tranzitinis vežimo geležinkeliu tarifas konteineriniam traukiniui „Vikingas“ išliks stabilus ir nebus indeksuojamas, atsižvelgiant į pasaulinių valiutų kursų svyravimus ir infliacijos tendencijas. Taip sutarta praėjusią savaitę Kijeve vykusiame forume ,,Krovinių vežimo geležinkelių transportu ir logistikos sprendimai Ukrainos verslui“.

„Konteinerinio traukinio „Vikingas“ vežėjų, operatorių ir asocijuotų narių sutarimas nedidinti nuo 2008-ųjų nesikeitusio pervežimų šiuo traukiniu tarifo ir kitąmet, vežėjams leis planuoti krovinių apimtis ir užtikrinti tolesnį nuoseklų konteinerinių krovinių apyvartos augimą“, – po praėjusios savaitės vizito Ukrainoje sakė susisiekimo viceministras Saulius Girdauskas.

Susitikimo metu traukinio „Vikingas“ vežėjai, operatoriai ir asocijuoti nariai patvirtino veiksmų planą, kuriuo bus siekiama didinti konteinerinių krovinių apimtis, plėtoti naujas galimas perspektyvias kryptis ir maršrutus.

Sutarta tęsti projekto „Vikingas“ plėtrą, ypač daug dėmesio skiriant Kazachstano ir Skandinavijos šalių prisijungimui, bendradarbiauti su jūrinėmis linijomis dėl konkurencingų sąlygų užtikrinimo vykdant vežimus Juodąja ir Baltijos jūromis.

Forume dalyvavo Lietuvos, Baltarusijos, Ukrainos, Moldovos, Bulgarijos, Gruzijos geležinkelių kompanijų atstovai ir operatoriai, asocijuoti nariai „Containerships“ ir Bulgarijos laivininkystė.

Š. m. sausio–spalio mėn. konteineriniu traukiniu „Vikingas“ buvo pervežta beveik 27 tūkst. TEU (sąlyginis konteinerio vienetas), o nuo projekto pradžios, t. y. 2003 m. vasario – apie 0,5 mln. TEU.

 

Parašykite komentarą