Seimas po svarstymo pritarė Civilinio kodekso pataisų projektui dėl mažmeninės prekybos taisyklių reikalavimų

Seimas po svarstymo pritarė Civilinio kodekso pataisų projektui Nr. XIIP-4511(2), kuriuo siekiama į Civilinį kodeksą perkelti šiuo metu galiojančios mažmeninės prekybos taisyklių reikalavimus, nenustatytus įstatymuose, tačiau turinčius esminį poveikį mažmeninės prekybos veiklai. Už pataisas po svarstymo vieningai balsavo 104 Seimo nariai.

Kodeksą siūloma papildyti nuostata, draudžiančia verslininkui, parduodančiam sveriamas prekes, į sveriamos prekės masę ir kainą įskaičiuoti šiai prekei sverti ir pakuoti naudojamos pakavimo medžiagos masę ir vertę bei nuostata, reglamentuojančia, kad reikalavimai dėl atskirų rūšių daiktų pardavimo tik nustatytose prekybos vietose (specializuotose parduotuvėse, specializuotuose parduotuvių skyriuose, turgavietėse ar kitose prekybos vietose), taip pat reikalavimai, taikomi atskirų rūšių prekybos vietoms, gali būti nustatyti įstatymuose.

Taip pat numatoma uždrausti parduoti prekes, kurios buvo perženklintos, perpakuotos ar kitaip apdorotos siekiant pratęsti jų tinkamumo naudoti terminą. Gamintojas neatsakytų už prekių saugą ir tinkamumą naudoti pagal paskirtį (prekės savybes) suėjus prekės tinkamumo naudoti terminui.

Siūloma, kad pataisos įsigaliotų 2017 m. lapkričio 1 d.

Parašykite komentarą