Kaimo reikalų komitetas svarstė galimas Augalų genų banko pertvarkas

Seimo Kaimo reikalų komitetas nusprendė daryti svarstymo pertrauką dėl Augalų nacionalinių genetinių išteklių įstatymo Nr. IX-533 2, 4, 5, 8, 11, 12 ir 16 straipsnių pakeitimo įstatymo projekto Nr. XIIP-4677 ir jį lydinčiojo Želdynų įstatymo Nr. X-1241 9, 10 ir 23 straipsnių pakeitimo įstatymo projekto Nr. XIIP-4678.

Šių projektų tikslai – biudžetinių įstaigų valdymo optimizavimas, t.y. reorganizuoti Augalų genų banką ir patikslinti teisės aktus, kuriuose nurodomas Augalų genų bankas ir jo veikla. Reorganizuojant Augalų genų banką, siekiama sumažinti Aplinkos ministerijai pavaldžių institucijų skaičių, optimizuoti biudžetinių įstaigų veiklą Numatoma Augalų genų banko vykdomas funkcijas perduoti Aplinkos ministerijos įgaliotai institucijai – Valstybinei miškų tarnybai.

Komiteto sprendimas daryti svarstymo pertrauką dėl aukščiau išvardintų projektų, priimtas atsižvelgiant į tai, kad šiuo metu yra rengiamas naujos redakcijos Augalų nacionalinių genetinių išteklių įstatymo pakeitimo projektas ir naujai suformuota Vyriausybė dar neturėjo galimybės įvertinti šių projektų.

Parašykite komentarą