Šilalės merui siūloma atsistatydinti

Internetas užia nuo kraupios žinios apie tai, kad Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilalės rajono policijos komisariato pareigūnai ieško be žinios dingusios Saulės Rudelytės, gim. 2000 m.
Nepilnametė 2016 11 25 apie 7.30 val. išėjo į mokyklą ir iki šiol negrįžo į namus. Mergina yra apie 160 cm ūgio, šviesiai rusvų plaukų. Dingimo dieną ji vilkėjo juodą striukę su gobtuvu, tamsias kelnes ir rudus batus. Mergina iki šiol nerasta ir tai sėja šalyje paniką. ​​Patys pirmieji į šią situaciją sureagavo sąjungos Nebūk naivus kelyje atstovai kurie iškart kreipėsi į Šilalės raj. savivaldybę ir susisiekė su meru Jonu ​​Gudausku. Meras informavo, kad apie šią situaciją žino, tačiau apie pagalbą ieškant merginos nekalbėta. ​Keista, tačiau per dvejus metus Nebūk naivus kelyje atstovai ne tik nesulaukė galimybės su rajono meru aptarti galimas prevencijos prieš vis didėjantį mokinių dingstamumą priemones, tačiau sąjungos atstovams iki šiol nebuvo suteikta galimybė susitikti netgi su mokinais. Sąjungos prezidentas Mindaugas Jonušas šios savivaldybės atstovams ne kartą siuntė oficialų raštą dėl leidimo skaityti nemokamas paskaitas. Rašte rašoma: ​„​Atsižvelgiant į pastarųjų metų tragiškus įvykius dėl jaunimo neatsakingo ir neapgalvotai pasirinkto keliavimo būdo, sparčiai paplitusį jaunimo neatsargų ir naivų bendravimą socialiniuose tinkluose su nepažįstamais asmenimis, vis populiarėjančią bendrakeleivių paiešką internete bei į tai, kad paskutiniu metu ypatingai padidėjęs mokinių dingstamumas ir į tai, kad Europoje Lietuva pagal prekyba žmonėmis bei dingusių žmonių skaičių ir yra tarp lyderių, prašome suteikti galimybę bendrojo ugdymo mokyklose 2016-2017 mokslo metais vesti socialines paskaitas apie atsakingą keliavimą bei apie prevenciją prieš prekybą žmonėmis.“ ​ Deja, tai liko nepastebėta.
​Viso to pasekmė – dingusi paauglė, kurios šiuo metu ieško kone visa Lietuva – pradedant vietos pareigūnais ir baigiant nacionalinės spaudos ar socialinių tinklų vartotojais.
Susiklosčius tokiai situacijai, nelieka nieko kito, kaip pasiūlyti Jonui ​​Gudauskui atsistatydinti iš rajono mero pareigų ir prisiimti atsakomybę už abejingumą mokinių saugumui.​

Parašykite komentarą