Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijai – tarptautinės organizacijos „TRACE” skaidrumo sertifikatas

Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijai (LGSPA) įteiktas antikorupcijos standartų nustatymo organizacijos „TRACE” sertifikatas, kuris patvirtina, kad asociacija atitinka tarptautinius verslo skaidrumo standartus.

Daugiau nei 50 narių vienijanti LGSPA sėkmingai praėjo  „TRACE” sertifikavimo procesąišsamų asociacijos finansinį bei teisinį patikrinimą (ang. „due diligence“).

Pasak LGSPA direktoriaus Ričardo Sartatavičiaus, sertifikavimo procesas truko keletą savaičių ir apėmė įvairiapusį asociacijos finansinių duomenų bei veiklos patikrinimą – buvo vertinami LGSPA finansiniai dokumentai ir bankų operacijos, interesų su valstybiniu sektoriumi (įskaitant viešuosius pirkimus) skaidrumas. Taip pat asociacija turėjo pateikti duomenis apie kiekvieną savo narį bei valdybą, atlikti tarptautinius korupcijos suvokimo testus.

R.Sartatavičius pažymi, kad „TRACE“ sertifikavimo procesas yra paremtas tarptautiniu mastu pripažintais antikorupcijos atitikties standartais.

„Išsamų finansinį bei teisinį patikrinimą apimantis sertifikavimas, kokį atlieka „TRACE“ organizacija, reiškia labai daug šiandienos verslo pasaulyje – sėkmingai „TRACE“ sertifikavimo procesą atlikusios įmonės ir organizacijos tarptautinių kompanijų yra vertinamos kaip iš anksto patikrintos, patikimos verslo partnerės“, – sakė LGSPA direktorius R.Sartatavičius.

LGSPA su pasauliniu mastu žinoma antikorupcijos standartų nustatymo organizacija „TRACE International“ pradėjo bendradarbiauti prieš keletą mėnesių. Remiantis susitarimu, LGSPA nariai visus metus bus nemokamai sertifikuojami „TRACE” organizacijos ir galės gauti tai patvirtinančius pažymėjimus.

Šia galimybe gali pasinaudoti iki 100 darbuotojų turinčios įmonės, kurias valdo ne daugiau kaip du savininkai – taip siekiama didinti komercinį skaidrumą Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės sektoriuje. 

Viena pirmųjų sertifikavimo procesą sėkmingai perėjo pati LGSPA, taip pat tarptautinius sertifikatus įgyja arba šia galimybe domisi ir vis daugiau asociacijos narių – gynybos ir saugumo pramonės įmonių. Vadovai supranta, kad tai kuria didelę pridėtinę vertę verslo kvalifikacijos požiūriu.

„Siekiant didinti skaidrumą gynybos ir saugumo sektoriuje, turi glaudžiai bendradarbiauti visos pusės. Džiaugiamės galėdami bendradarbiauti su organizacija, kuri deda dideles pastangas šiam tikslui pasiekti, ir taip prisidėti prie skaidrumo standartų didinimo šiame sektoriuje tiek Lietuvoje, tiek tarptautiniu lygiu”, – teigia „TRACE“ prezidentė Alexandra Wrage.

LGSPA direktorius R.Sartatavičius priduria, kad Lietuvos įmonėms  tai yra didelis žingsnis į priekį tampant svarbiais globalios gynybos ir saugumo pramonės rinkos žaidėjais.

Apie LGSPA

LGSPA šiuo metu vienija daugiau nei 50 narių, kurie atstovauja daugiau nei 100 įmonių ir institucijų. Į asociaciją susibūrusios žinomos Lietuvos ir užsienio bendrovės dirba mokslinių tyrimų, inovacijų ir technologijų, IT, komunikacijų, kibernetinio bei energetinio saugumo srityse, gamina ginkluotę, amuniciją, aprangą ir ekipuotę, teikia oro, vandens ir sausumos karinio transporto priežiūros ir remonto paslaugas, dirba ISTAR (žvalgybos, stebėjimo, taikinių aptikimo) bei rizikos valdymo srityse. Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės įmonės eksportuoja apie 90 proc. paslaugų bei pagaminamos produkcijos.

Parašykite komentarą