Valstybės kontrolierius dalyvauja Tarptautinės aukščiausiųjų audito institucijų organizacijos (INTOSAI) XXII kongrese

Gruodžio 7–11 dienomis valstybės kontrolierius Arūnas Dulkys ir Audito plėtros departamento direktorius Mindaugas Macijauskas dalyvauja Tarptautinės aukščiausiųjų audito institucijų organizacijos (INTOSAI) XXII kongrese. Renginyje susitinka visos 192 organizacijai priklausančios aukščiausiosios audito institucijos (AAI) ir asocijuotosios narės, Jungtinių Tautų, Pasaulio banko, Tarptautinio vidaus auditorių instituto ir kitų profesinių organizacijų atstovai.

Pagrindinės XXII INTOSAI kongreso temos yra dvi: „Tvarios plėtros tikslai. Kaip INTOSAI galėtų prisidėti prie Jungtinių Tautų darbotvarkės po 2015 m. skatindama gerą valdymą ir stiprindama kovą su korupcija?“ ir „Profesionalizacija. Kas galėtų padidinti INTOSAI patikimumą ir padėtų tapti reikšmingesne tarptautine organizacija?“. Temos šiuo metu ypač aktualios aukščiausiųjų audito institucijų bendruomenėje ir globaliai. Jos bus nagrinėjamos plenarinėse sesijose, diskusijų grupėse ir forumuose. Renginyje bus tvirtinamas organizacijos 2017–2022 metų strateginis planas, parengti ir peržiūrėti tarptautiniai aukščiausiųjų audito institucijų standartai, priimtos statuto pataisos ir nustatyti ateinančių trejų metų uždaviniai ir tikslai.

Rengiantis kongreso temai „Tvarios plėtros tikslai“ buvo parengta pažangos ataskaita ir nagrinėta, kaip tvarios plėtros tikslus INTOSAI narės įgyvendina savo šalyse, regionuose ir pasauliniu lygiu. Brazilijos AAI atliko Auditų rezultatų sistemos (Audit Findings Framework) testą sveikatos apsaugos ir švietimo srityse: atliekant jį tarp 30 šalių dalyvavo ir Valstybės kontrolės 1-asis ir 5-asis audito departamentai. Testo tikslas – gauti informacijos iš INTOSAI narių apie minėtų sričių veiklos auditus ir atsakymų pagrindu parengti koncepcijos dokumentą, kuris bus pateiktas diskusijoms kongrese.

INTOSAI kongresas (INCOSAI) yra aukščiausias organas, kurį sudaro visos Tarptautinės aukščiausiųjų audito institucijų organizacijos narės. Kongresas rengiamas kas trejus metus, šiemet jis organizuojamas Abu Dabyje. Valstybės kontrolė yra INTOSAI narė nuo 1992 metų.

Parašykite komentarą