Seimo nario J. Imbraso pranešimas: parlamentaras kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą dėl Aplinkos ministerijos pavaldinių veiksmų

2016 m. gruodžio 8 d. pranešimas žiniasklaidai

  

Seimo narys Juozas Imbrasas kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą dėl Aplinkos ministerijos pavaldinių, kurie, pasinaudodami tarpuvaldžiu, ignoruodami viešą interesą, klastojo dokumentus ir priiminėjo neteisėtus sprendimus, veiksmų.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos viršininko pavaduotojas Aidas Valys melagingai konstatuodamas, kad „Vilniaus r. savivaldybė detaliojo plano per nustatytą terminą nepatvirtino“ savo 2016-10-25 potvarkiu Nr. TT-5 patvirtino žemės sklypo, esančio Bezdonių seniūnijoje Vilniaus r., detalųjį planą. Atlikdamas šį veiksmą, minėtas pareigūnas apėjo ir ignoravo šios inspekcijos Vilniaus teritorinį padalinį, kuriam ši funkcija deleguota. Neturėdamas juridinės teisės pakeitė šio sklypo žemės naudojimo būdą.

Šio sprendimo skubotas priėmimas, nebandant išsiaiškinti faktinių aplinkybių, kelia labai rimtas abejones dėl jo skaidrumo. Nusikalstamas pataikavimas planavimo organizatoriui UAB „Litectus“, kuris tokiu būdu bando pabėgti nuo savo įsipareigojimų vykdymo Vilniaus r. savivaldybei, ginančiai viešą interesą, byloja apie galimas korupcines apraiškas.

Šio sklypo savininkas ir planavimo organizatorius UAB „Litectus“ rašytine sutartimi yra įsipareigojęs Vilniaus r. savivaldybei užtikrinti šiame sklype esančiame dar prieš karą statytame pastate ir nuo pokario laikų ten dirbusių, deklaravusių gyvenamą vietą ir dabar gyvenančių šeimų teisėtus interesus. Kitų labai svarbių teritorijos išvystymui įsipareigojimų (privažiuojamojo ir vidaus kelių, bendrų inžinierinių tinklų įrengimas) nevykdymas taip pat grubiai pažeistų teritorijų darnaus vystymo ir aplinkosauginius reikalavimus.

Aplinkos ministerijos valdininko A. Valio potvarkio įgyvendinimas leistų nevykdyti išvardintų sutartinių įsipareigojimų, o ten gyvenančios šeimos gali būti paprasčiausiai išmestos į gatvę.

Tikiuosi, kad Vilniaus apygardos prokuratūra vadovausis Konstitucija, gins viešąjį interesą, visuomenės ir jos atskirų asmenų teises ir teisėtus lūkesčius.

Parašykite komentarą