Aplinkos apsaugos komitetas siūlo Seime įdiegti europines aplinką tausojančias priemones

Seimo Aplinkos apsaugos komitetas gruodžio 14 dienos posėdyje svarstė parlamentinės kontrolės klausimą „Dėl aplinkosaugos vadybos ir audito sistemos EMAS“.

Komiteto nariams buvo pristatyta Aplinkos ministerijoje ir jai pavaldžioje įstaigoje Aplinkos apsaugos agentūroje įdiegta Europos Sąjungos aplinkosaugos ir vadybos sistema EMAS (angl. – The EU Eco-Management and Audit Scheme). Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Tyrimų skyrius parengė ir pateikė susipažinti komiteto nariams pažymą apie Europos Sąjungos vadybos ir audito sistemas (EMAS, ISO) ir jų diegimą Europos Parlamente bei ES valstybių narių nacionaliniuose parlamentuose.

Posėdyje konstatuota, kad aplinkosaugos vadybos sistemos įdiegimas Seime galėtų duoti realią naudą:

– sumažintų kaštus vandeniui, elektrai, šildymui, kanceliariniams reikmenims ir įrangai;

– sumažintų įstaigos poveikį aplinkai ir pagerintų gebėjimus atitikti aplinkosaugos įstatymų reikalavimus;

– sustiprintų įstaigos aplinkosauginį įvaizdį ir kartu padidintų visuomenės pasitikėjimą;

– įtraukus Seimo narius ir kanceliarijos darbuotojus į aplinkosaugos vadybos sistemos įgyvendinimą, padidėtų jų aplinkosauginis sąmoningumas.

Aplinkos apsaugos komitetas pritarė kreipimusi į Seimo valdybą, siūlydamas spręsti dėl aplinkosaugos vadybos sistemos arba kitokių aplinką tausojančių priemonių įgyvendinimo Seimo kanceliarijoje ir Seimo viešbutyje.

 

Parašykite komentarą