Energetikos komisija domisi Vilniaus ir Kauno miestų kogeneracinių elektrinių projektų įgyvendinimu

2016 m. gruodžio 15 d. pranešimas žiniasklaidai

Gruodžio 14 d. posėdyje UAB „Lietuvos energija“ kogeneracinių jėgainių projektų tarnybos direktorius dr. Nerijus Rasburskis Energetikos komisijai pristatė Vilniaus ir Kauno miestuose planuojamų įrengti biokuru ir komunalinėmis atliekomis kūrenamų kogeneracinių elektrinių projektų įgyvendinimo eigą.

Planuojama, kad Vilniuje kogeneracinės jėgainės elektrinė galia bus apie 92 MW, šilumos gamybos galia apie 229 MW, Kaune – elektrinė galia apie 24 MW, šilumos gamybos galia apie 70 MW. Tikėtina kad, naujos kogeneracinės elektrinės pagamintų Vilniui ir Kaunui reikalingos šilumos, likusį šilumos poreikį padengtų nepriklausomi šilumos gamintojai ir gamtinėmis dujomis kūrenami pajėgumai. Šiais projektais siekiama sumažinti šilumos gamybos kainas Vilniaus ir Kauno miestų gyventojams.

Komisijos nariai domėjosi komunalinių atliekų deginimo perspektyvomis įgyvendinant žiedinės ekonomikos principus, pramoninių degintinų atliekų ir degintino dumblo kiekiais ir kt. Komisijos posėdyje dalyvavę Aplinkos ministerijos, Pasaulio energetikos tarybos Lietuvos komiteto, Atsinaujinančių energijos išteklių asociacijos ir kitų organizacijų atstovai išsakė savo pastebėjimus bei atsakė į komisijos narius dominančius klausimus.

Komisijos nariai nusprendė šio klausimo svarstymą pratęsti 2017 m. sausio mėnesį uždarame komisijos posėdyje.

Parašykite komentarą