Seimo LSDP frakcijos pranešimas spaudai: „Šiemet surinktos viršplaninės pajamos į biudžetą leidžia anksčiau kompensuoti pensijas“

2016 m. gruodžio 15 d. pranešimas žiniasklaidai

 

Kadenciją baigusios socialdemokratų Vyriausybės pastangomis per vienuolika šių metų mėnesių surinkta 238 milijonų eurų viršplaninių pajamų valstybės ir savivaldybių biudžete.

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos nariai palaiko ir balsuos už paankstintą kompensacijų sumokėjimą. Papildomai surinktos pajamos į biudžetą leidžia paankstinti kompensacijas už konservatorių-liberalų Vyriausybės nusavintas pensijas – jos bus sumokėtos iki 2017 metų pirmojo ketvirčio pabaigos.

„Mūsų Vyriausybė dirbo ir mokėjo kompensacijas už pensijas, kurias konservatorių vyriausybė neteisėtai nukarpė. Žmonėms turi būti kuo anksčiau sumokėtos visos kompensacijos už pensijas. Gaila, kad pensininkams reikėjo laukti savo teisėtų pinigų, bet tik dabar ir tokiais būdais – kai šiemet didžiausiomis pastangomis buvo uždirbta viršplaninių pajamų į biudžetą – galime tą kompensavimą paskubinti,“ – sako socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Senatvės ir valstybinėms pensijoms kompensuoti 2017 metais papildomai reikia 41,6 mln. eurų.

 

 

Išsamesnė informacija žiniasklaidai:

Irmina Frolova-Milašienė

LSDP informacinis centras

Mob. 8 600 07 099

El. p. irmina.milasiene@lrs.lt

 

 

Parašykite komentarą