Premjeras S. Skvernelis sveikino kalėdinės mokinių startuolių mugės dalyvius

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, penktadienį pasveikinęs Nacionalinės „Lietuvos Junior Achievement“ mokomųjų mokinių bendrovių kalėdinės mugės, surengtos Vyriausybės rūmuose, dalyvius ir jų mokytojus, pasidžiaugė, kad kasmet vis daugiau mokinių susidomi galimybėmis išbandyti savo jėgas versle.

„Mielieji būsimi verslo lyderiai, linkiu Jums kūrybinio užsispyrimo, įdomių idėjų ir sėkmingų rezultatų. Nebijokite klysti ir rizikuoti. Eikite pirmyn ir drąsiai kurkite skaidrų ir sąžiningą verslą, o kartu ir modernią valstybę“, – linkėjo Vyriausybės vadovas.   

Pasak premjero, mokinių bendrovių mugė – kūrybingų, energingų ir modernias idėjas įgyvendinančių jaunų žmonių projektas, o dalyvių entuziazmas, pasiryžimas kuo daugiau išmokti leidžia tikėtis, kad į Lietuvos valstybės kūrimo, jos ekonominio ir kūrybinio stiprinimo procesą įsitrauks daug gabių ir įdomių asmenybių.

Ministras Pirmininkas pasveikino mokinius, mokytojus, verslo konsultantus ir programos vadovus, subūrusius geriausias mokinių bendroves iš visos Lietuvos. Jau antrus metus Vyriausybės rūmuose rengiamoje kalėdinėje mokinių bendrovių mugėje dalyvavo kelios dešimtys tokių bendrovių iš įvairių Lietuvos miestų. Mugių metu jaunuoliai pristato mokyklos suole sukurtas verslo idėjas ir prekiauja savo pagaminta produkcija.

Vyriausybės vadovas įteikė padėkas mokytojams už verslumo įgūdžių ugdymą ir Vyriausybės nominaciją socialiai atsakingiausiai bendrovei.

Šiandieninės mugės dalyvius taip pat sveikino ir sėkmės versle linkėjo Vyriausybės kanclerė Milda Dargužaitė ir Pramonininkų konfederacijos prezidentu Robertas Dargis.

Šalies mokinių bendrovės kasmet dalyvauja ir rungiasi regioninėse (Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Marijampolėje, Šiauliuose, Alytuje), respublikinėse ir tarptautinėse mugėse-konkursuose.

„Junior Achievement“ – pasaulinis tinklas, veikiantis virš 120 šalių visame pasaulyje, 1919 m. kelių verslininkų iniciatyva įkurtas JAV. Šiandien „Junior Achievement“ – didžiausias finansinio raštingumo, pasirengimo karjerai ir verslumo ugdymo programų tiekėjas Europoje. Šių programų išskirtinis bruožas yra mokyklinių žinių pritaikymas praktikoje.

Všį „Lietuvos Junior Achievement“ – pasaulinio „Junior Achievement“ tinklo narė, ekonominio švietimo ir verslumo ugdymo programų lyderiai Lietuvoje. Mūsų šalyje „Junior Achievement“ programos kasmet pasiekia virš 20 tūkst. mokinių iš daugiau nei 300 mokyklų.

Parašykite komentarą