„Cineplexx“ atidaro naujus kino teatrus Serbijoje ir Kosovo Respublikoje

Austrijos rinkos lyderė į dviejų naujų kino teatrų statybą Serbijos Nišo mieste ir Prištinoje investavo 7,5 mln. eurų

Viena. Pirmaujanti Austrijos kino teatrų operatorė kartu su „Cineplexx International“ toliau plečia savo veiklą Pietryčių Europos regione. Po vos šešis mėnesius trukusių statybos darbų „Cineplexx“ Niše – trečiame didžiausiame Serbijos mieste – atidarė šiuolaikišką 5 salių kino teatrą, kuriame įrengta 800 vietų ir įdiegta naujausia bei pažangiausia kino technologija. O paskutinę lapkričio savaitę Kosovo Respublikos sostinėje Prištinoje buvo atidarytas pirmasis „Cineplexx“ grupės kino teatras Kosovo Respublikoje, kurio statyba truko tik keturis mėnesius. Šešių salių kino teatras gali sutalpinti 1 tūkst. žiūrovų. Abiejuose kino teatruose – ir Niše, ir Prištinoje – įdiegta naujausia kino teatrų technologija: visi ekranai yra skaitmeniniai, įdiegta 3D projekcijų technologija, taip pat naujausia „Dolby“ garso sistema. Be to, didžiausiose kino teatrų salėse taip pat įdiegta 4K ir didelio kadrų dažnio (HFR) technologija. „Kino teatrų Niše ir Prištinoje atidarymas atveria naują mūsų sėkmės istorijos Pietryčių Europos regione skyrių. Kasmet tikimės sulaukti iki 250 tūkst. žiūrovų“, – pareiškė „Cineplexx International“ finansų direktorius ir partneris Christof Papousek.

Kitas projektas Serbijoje – statyba jau vyksta

 

Naujasis kino teatras Niše yra jau ketvirtasis kino teatras Serbijoje, kurį valdo šeimai priklausanti įmonė. Per pastaruosius trejus metus du „Cineplexx“ kino teatrai buvo atidaryti Belgrade, o vienas – Kragujevace. Vienuolikos salių kino teatras Belgrado USCE prekybos centre yra didžiausias kino teatras Serbijoje. Serbijoje šiuo metu įgyvendinamas dar vienas projektas: statomas 8 salių kino teatras Belgrado prekybos centre „Belgrade Plaza“, kuriame bus įrengta 1,5 tūkst. vietų ir pirmoji visame Pietryčių Europos regione salė, kurioje bus naudojama lazerinės projekcijos technologija. Kino teatrą planuojama atidaryti 2017 metų balandį.

„Cineplexx International“: Pietryčių Europos regiono rinkos lyderė

 

2009 metais pradėjusi įgyvendinti savo plėtros planus, „Cineplexx“ sugebėjo nuosekliai sustiprinti savo pozicijas Pietryčių Europoje. 2011 m. grupė atidarė savo pirmąjį kino teatrą Kroatijoje. Netrukus po to buvo išsiplėsta į Serbiją. Dabar „Cineplexx“ taip pat jau veikia Makedonijoje, Juodkalnijoje, Albanijoje ir Slovėnijoje. Pernai atidariusi naująjį kino teatrą Salonikuose, įmonė pirmą kartą įžengė į Graikijos rinką. „Mūsų įmonė užima labai geras pozicijas šiame regione, keliose šalyse esame rinkos lyderiai. Kino teatrai Pietryčių Europoje yra nepaprastai populiarūs. Taigi vis daugiau prekybos centrų operatorių kino teatrus laiko neatsiejama pramogų dalimi“, – pareiškė „Cineplexx International“ finansų direktorius ir partneris Christof Papousek per kino teatrų Niše ir Prištinoje atidarymo ceremoniją. Iki 2017 metų pavasario „Cineplexx“ taps didžiausia kino teatrų operatore Vakarų Balkanų regione – aštuoniose Pietryčių Europos šalyse įmonė turės iš viso dvidešimt kino teatrų.

„Constantin Film Holding GmbH“

Kino filmų platinimo įmonė „Constantin Film Holding GmbH“ buvo įsteigta Austrijoje 1951 metais. Antroji verslo šaka buvo sukurta 7-ojo dešimtmečio pabaigoje kino teatrų valdymo segmente. 2009 metais „Cineplexx INTERNATIONAL GmbH“ pradėjo plėstis į kaimynines Austrijos šalis. Pirmasis kino teatras už Austrijos ribų buvo atidarytas Bolcane, Pietų Tirolio regione. „Cineplexx“ taip pat perėmė kino teatrą Zagrebo miesto centre, sukūrusi pagrindą plėtrai Kroatijoje. Po to 2011 ir 2012 metais buvo atidaryti kiti „Cineplexx“ kino teatrai Kroatijoje, Serbijoje, Juodkalnijoje ir Makedonijoje. 2013 metais „Cineplexx“ įrengė penkis kino teatrus Slovėnijoje ir pirmąjį septynių salių kino teatrą Albanijoje. Paskutinis plėtros etapas įvyko visai neseniai – 2016 metų lapkritį, kuomet buvo atidarytas kino teatras Prištinoje, Kovose. Šiandien „Cineplexx“ užima tvirtas pozicijas rinkoje – Austrijoje, Kroatijoje, Serbijoje, Slovėnijoje, Juodkalnijoje, Makedonijoje, Albanijoje, Kosove, Graikijoje ir Italijoje įmonė valdo 40 kino teatrų kompleksų ir šešis tradicinius kino teatrus, kuriuose įrengta iš viso 291 salė. 2015 metais įmonė turėjo 1,3 tūkst. darbuotojų, jos bendra apyvarta sudarė 125 mln. eurų, o „Cineplexx“ kino teatruose apsilankė 12 mln. žiūrovų. Daugiau informacijos galima rasti svetainėje www.cineplexx.at.

Parašykite komentarą