„Vilties“ parduotuvė prieš šventes pakvietė kauniečius pasidalinti gerumu

Likus vos savaitei iki didžiųjų metų švenčių, Kaune šeštadienį pirmą kartą duris atvėrė unikali Lietuvos Raudonojo Kryžiaus „Vilties“ parduotuvė. Į Kauno „Akropolyje“ įsikūrusios parduotuvės atidarymą susirinko būrys garbingų svečių – Kauno miesto vicemerė Rasa Šnapštienė, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus generalinė sekretorė Gintarė Guzevičiūtė, krepšininkai Paulius Jankūnas ir Leo Westermann, Vladas Garastas ir kiti.

„Šiandien mes prisidedame prie dar vienos gražios akcijos, tad nuoširdžiai tikiuosi, kad Kaunas bus pilnas išsipildžiusių vilčių“, – sakė R. Šnapštienė.

Visą gruodį didžiuosiuose šalies miestuose duris atveriančios laikinos Raudonojo Kryžiaus parduotuvės unikalios tuo, kad vienintelė jose parduodama prekė yra viltis. Pirkėjai čia gali įsigyti simbolinę prekę – specialius atvirukus, o visos už juos gautos lėšos atiteks trims Raudonojo Kryžiaus remiamoms, viltį žmonėms grąžinančioms iniciatyvoms.

Pirmąją viltį duris tik ką atvėrusioje parduotuvėje Kaune įsigijo miesto vicemerė R. Šnapštienė, kuri pirko visas tris (orios senatvės, saugios vaikystės ir išgelbėtos gyvybės) viltis. Vėliau jos pavyzdžiu pasekė ir viltis įsigijo kiti šventės dalyviai – Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė, žalgiriečiai ir būrys prekybos ir pramogų centro lankytojų, kiekvienas jų buvo pavaišintas ir projekto draugo „Sugamour“ sukurtu specialiu desertu. Šiuo desertu šiandien bus pavaišintas kiekvienas, Kauno „Akropolio“ parduotuvėje įsigijęs viltį.

Parduotuvės atidarymu Kaune džiaugėsi Lietuvos Raudonojo Kryžiaus generalinė sekretorė Gintarė Guzevičiūtė: „Labai smagu viltį, kaip įprastą prekę, atvežti jau į ketvirtą Lietuvos miestą. Per pirmąsias savaites parduodant viltį surinktos lėšos pranoko mūsų lūkesčius, tačiau šis projektas svarbus ne tik dėl galimybės kitokiu būdu padėti tiems, kuriems reikia mūsų pagalbos. Kaip vieną didžiausių projekto privalumų įvardinčiau tai, kad per tas kelias savaites tapome pasiekiami plačiai auditorijai, didžiųjų miestų gyventojai turi galimybę susipažinti su Raudonojo Kryžiaus veiklomis ir tiesiogiai pabendrauti su mūsų savanoriais“, – kalbėjo Lietuvos Raudonojo Kryžiaus generalinė sekretorė Gintarė Guzevičiūtė.

„Kalėdos visada yra ir kitokio – gražesnio, šviesesnio – gyvenimo viltis. Tad labai simboliška, kad „Vilties“ parduotuvė Kauno „Akropolyje“ duris atveria prieš pat didžiąsias metų šventes. Žinau, kokie bendruomeniški yra kauniečiai ir tikiu, kad visi kartu per šias Kalėdas ne tik suteiksime viltį šimtams jos ieškančių žmonių, bet ir padėsime tas viltis įgyvendinti“,  – sakė Kauno „Akropolio“ valdytoja B. Kuodytė

„Vilties“ parduotuvėje galima nusipirkti simbolines S, M ar L dydžio viltis ir už 5, 10 ar 15 eurų prisidėti prie jų išsipildymo. Lankytojai kviečiami orios senatvės viltį suteikti Raudonojo Kryžiaus slaugomiems vienišiems seneliams, saugios vaikystės viltį padovanoti prieglobstį nuo karo Lietuvoje radusioms šeimoms su vaikais. Pirkdami išgelbėtos gyvybės viltį, lankytojai gali prisidėti prie organizacijos įgyvendinamos pirmosios pagalbos mokymų programos, kuria siekiama, kad daugiau žmonių mokėtų teikti pirmąją pagalbą nutikus nelaimei.

Kaune Raudonojo Kryžiaus „Vilties“ parduotuvė veiks savaitę, iki gruodžio 23 d.

Parašykite komentarą