Mokiniai – savanoriai jaučiasi svarbūs ir reikalingi

Nebūk naivus kelyje sąjunga (NNKS) prieš mėnesį pristatė savo centrinio padalinio, įkurto po Alytaus Piliakalnio progimnazijos skliautais, komadą. Savanorių ne tik kaskart daugėja, tačiau iš jo išaugo ir centrinis sąjungos padalinys. Į veiklą itin aktyviai įsijungė moksleiviai. Apie pokyčius, prisijungus prie Sąjungos veiklos, kalbamės su šios progimnazijos direktore Regina Špukiene:

Jau kuris laikas Jūsų mokykla prisijungusi prie Nebūk naivus kelyje sąjungos. Ką tai davė Jūsų ugdymo įstaigai bei mokiniams, kurie tapo savanoriais?

Prisijungimą prie Nebūk naivus kelyje sąjungos galima pavadinti sėkmingu projektu. Pagyvėjo mokyklos gyvenimas – ypač tarp tų mokinių, kurie tapo sąjungos savanoriais. Kadangi ne visi iki šiol turėjo erdvės pasireikšti kaip lyderiai ar geri komunikatoriai, dabar atsiskleidė ir parodė savo gebėjimus bei talentus. Savanoriai jaučiasi svarbūs ir reikalingi, didžiuojasi tuo, ką daro ir tai jiems labai smagu.

Kokia Jūsų vizija ateičiai bendradarbiaujant su Nebūk naivus kelyje sąjunga?

Labai noriu (gal per daug asmeniškas troškimas), kad mokiniai neužsisklęstų vien tik savo mokyklos erdvėje, tų pačių žmonių rate. Todėl, manau, kad padalinį turėtų sudaryti savanoriai iš viso miesto, sudaryti komitetą, struktūrą. Savanoriams reikalingi mokymai – bendravimo, bendradarbiavimo, mokymasis dirbti komandose ir kt. Norisi matyti mokinius, kurie, būdami veiklose, tobulėja kaip asmenybės, įgyja patirties.

Ar rekomenduotumėt ir kitoms bendrojo ugdymo mokykloms pasekti jūsų pėdomis? Kodėl?

Kiekviena etiška veikla, padedanti kitiems veikla, sauganti save ir kitus veikla yra naudinga. Jeigu ši Sąjunga atitinka visus šiuos kriterijus, o tikiu, kad taip ir yra, todėl rekomenduoju mokykloms gauti informaciją apie Sąjungos veiklą, gauti pagalbinę informaciją kaip save apsaugoti ir kaip elgtis papuolus į sudėtingą situaciją kelyje.

Neringa Tuškevičienė
www.krastonaujienos.lt
 

Parašykite komentarą