„Enerstenos“ įmonių grupės Kuro tyrimų laboratorijos rezultatų patikimumas pripažintas tarptautiniu mastu

Energetikos įmonių grupės „Enerstena“ Mokslinių tyrimų ir vystymo centro Kuro tyrimų laboratorija tarptautiniu mastu pripažinta akredituotų biokuro laboratorijų lydere. Tai patvirtino Austrijos Bioenergetikos instituto tarptautinių palyginamųjų bandymų programos ICT-FT 2016 vertinimo  rezultatai. Programoje buvo vertinamas laboratorijoje atliekamų matavimų tikslumas ir atkartojamumas. Iš  viso vertinimo programoje dalyvavo laboratorijos iš 13 skirtingų pasaulio šalių.  

„Išties didžiuojamės palyginamųjų bandymų programoje pasiektais rezultatais. Tai yra svarbus laboratorijos kompetencijos įrodymas ir nepriklausomos veiklos rezultatyvumo patvirtinimas. Džiugu, kad Lietuvoje yra tokio lygio akredituota kuro tyrimų laboratorija. Šiemet tai jau antroji gera žinia po birželio mėnesį Nacionalinio akreditacijos biuro patvirtinimo apie mūsų Kuro laboratorijos atitikimą europinių standartų reikalavimams. Sėkmingas dalyvavimas tarptautinių palyginamųjų bandymų programoje įrodo, kad laboratorijos rezultatai yra tikslūs ir patikimi. Tai prisideda prie mūsų įmonių grupės kuriamų produktų tobulinimo ir suteikia pranašumą klientams“, – teigia UAB „Enerstenos grupė“ generalinis direktorius Virginijus Ramanauskas.

„Mūsų kompetencija susijusi ne tik su biokuro energetinių parametrų tyrimais, sėkmingu dalyvavimu vidaus ir išorės kokybės kontrolės programose, bet ir su biokuro deginimo technologijų vystymu. Be standartizuotų kietos biomasės tyrimų „Enerstenos“ įmonių grupės Kuro tyrimų laboratorijoje siūlome ir naujų biokuro rūšių išbandymo ir įvertinimo paslaugas. Remdamiesi kuro tyrimais galime prognozuoti teršalų emisijas, išvengti technologijų problemų. Tai leidžia užsitikrinti konkurencinį pranašumą ir siūlyti energetikos sektoriui geriausius sprendimus“, – tikina „Enerstenos“ Mokslo tyrimų ir vystymo centro direktorius doc. dr. Kęstutis Buinevičius.

„Enerstenos“ įmonių grupė energetikos rinkoje veikia nuo 2002 m., 2015 m. įkurta UAB „Enerstenos grupė“, kuriai priklauso 10 įmonių. Tai viena didžiausių energetikos įmonių Baltijos šalyse. Įmonė teikia efektyviausius energijos gamybos sprendimus: projektuoja ir gamina biokuro katilus, kondensacinius ekonomaizerius, pakuras ir kitą technologinę biokuro katilinių ir dujinio-skysto kuro katilinių įrangą. Metinė „Enerstenos“ įmonių grupės apyvarta 2015 m. siekė 28 mln. eurų, įmonių grupėje dirba beveik 340 darbuotojų. Be Lietuvos, „Enerstenos grupė“ yra įgyvendinusi projektus Baltarusijoje, Ukrainoje, Latvijoje, Lenkijoje, Prancūzijoje, Danijoje.

Parašykite komentarą