Socialdemokratų pradėto projekto rezultatas – didinami biudžetininkų atlyginimai

Seime apsvarstytas įstatymo projektas, pagal kurį turi didėti mažiausiai uždirbančių valstybės ir savivaldybių darbuotojų atlyginimai.

„Pagaliau užbaigtas socialdemokratų pradėtas projektas, kuris pakeis 24 metus galiojusį laikiną vyriausybės nutarimą. Taip bus įvykdytas ir Konstitucinio teismo sprendimas, ir mažiausiai uždirbantiems darbuotojams pakelti atlyginimai,“ – sako Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Algirdas Sysas.

Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymo projektui pritarė Seimo socialinių reikalų ir darbo komitetas. Valstybės biudžete skirta 16 milijonų eurų didinti biudžetinių įstaigų ir organizacijų darbuotojų darbo užmokesčiui. Be to, kitų metų biudžete numatyta ir 17 milijonų eurų pedagogų atlyginimams didinti. Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojams, dirbantiems pagal darbo sutartis bei valstybės tarnautojams bus taikomas vienodas bazinis algos dydis – 130,5 euro.

Rengiant įstatymo projektą buvo atsižvelgta, kad padidinus minimalią mėnesinę algą (MMA) kai kurių kvalifikuotų darbuotojų tarnybinis atlyginimas beveik susilygino su nekvalifikuotų darbuotojų atlyginimu.

„Darbo apmokėjimo sistema tapo išbalansuota, todėl įstatymo rengėjų tikslas buvo sudaryti galimybes darbuotojams gauti teisingą darbo apmokėjimą už darbą valstybės ar savivaldybių institucijose,“ – teigia socialdemokratas Algirdas Sysas.

Parašykite komentarą