Frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai siekia, kad būtų grąžintos sumažintos pensijos, pašalpos ar kompensacijos dalys, kurios buvo neišmokėtos taikant laikinojo įstatymo nuostatas

Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai užregistravo įstatymo projektą (Nr. XIIIP-311), kuriuo siūlo grąžinti sumažintos pensijos, pašalpos ar kompensacijos dalį, kuri buvo neišmokėta, taikant Lietuvos Respublikos socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo (toliau – laikinasis įstatymas) nuostatas.

Kompensuojamoji suma asmenims siūloma išmokėti 2018–2022 metais. Įstatymo projektas parengtas siekiant nustatyti tvarką, pagal kurią bus kompensuojamos pareigūnų ir karių valstybinės pensijos, sumažintos dėl laikinojo įstatymo 4 straipsnio nuostatų taikymo, ligos dėl nelaimingo atsitikimo darbe arba profesinės ligos socialinio draudimo pašalpų, sumažintų dėl laikinojo įstatymo 5 straipsnio nuostatų taikymo, ir kompensacijų už ypatingas darbo sąlygas, sumažintų dėl laikinojo įstatymo 8 straipsnio nuostatų taikymo, dydžius ir terminus. Ir nors šio projekto įgyvendinimui prireiktų nemažų valstybės biudžeto lėšų, projekto iniciatoriai mano, kad, priėmus minėtą įstatymo projektą, Seimas tokiu savo sprendimu pateisintų pagrįstus ir teisėtus žmonių lūkesčius. 

 

Parašykite komentarą