Moksleiviai kviečiami registruotis į Vaizduotės laboratorijas su Kristupu Saboliumi

„Alchemikai tikėjo, kad įsivaizdavimas įtakoja materialų pasaulio būvį, tačiau tuo pat metu vaizduotė yra veikiama materijos. Kitaip tariant – įsivaizduojame pasaulį, o pasaulis įsivaizduoja mus” – teigia Vilniaus universiteto (VU) Filosofijos fakulteto docentas Kristupas Sabolius, kviečiantis 10-12 klasių moksleivius registruotis į kūrybingumo lavinimo pratybas „Vaizduotės laboratorijos“.

Vaizduotės laboratorijų metu moksleiviai turėsi galimybę ne tik susipažinti su žinomų kūrėjų, filosofų bei mokslininkų vaizduotės vaidmens apmąstymu ir pasiūlytais jos praktikavimo būdais, bet kartu ir patys galės išmėginti vaizduotės lavinimo technikas, atveriančias neribotas galimybes taikyti vaizduotę praktikoje.

 Vaizduotės laboratorijos vyks šeštadieniais nuo 14.00 iki 17.30 val. vasario 18, kovo 4 ir 18 dienomis VU Filosofijos fakultete. Registruotis moksleiviai kviečiami iki sausio 23 d.

Tomas Sinkevičius, Vilniaus licėjaus vienuoliktokas, dalyvavęs Vaizduotės laboratorijose 2016 m. spalio-lapkričio mėnesiais dalinasi savo įspūdžiais: „Rekomenduočiau Vaizduotės laboratorijas visiems savo draugams. Paskaitos nustebino, nes dažniausiai moksleiviams skirtos paskaitos būna paviršutiniškos, stokoja akademinio gylio ir remiasi į reklaminį patrauklumą. „Vaizduotės laboratorijoje“ pasiektas geras teorinės ir praktinės medžiagos balansas – užduotys taikliai iliustruoja pasakojimą ir yra naudingos. Tuo labai džiaugiuosi“.

Registracijos forma moksleiviams: goo.gl/g9NCUS

Projektas „Nacionalinės mokslo populiarinimo sistemos plėtra ir įgyvendinimas“ Nr. 09.3.3-ESFA-V-711-02-0001

Parašykite komentarą