Seimo delegacija dalyvaus Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos sesijoje

Seimo nariai dalyvaus Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos plenarinėje sesijoje. Parlamento valdyba į renginį komandiravo Seimo delegacijos Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininką Algirdą Butkevičių, Seimo narius Simoną Gentvilą, Kęstutį Masiulį, Virgilijų Poderį, Dovilę Šakalienę, Ritą Tamašunienę, Egidijų Vareikį ir Emanuelį Zingerį.

Pagrindinės sausio 23–27 dienomis vyksiančios žiemos sesijos diskusijos temos – išpuoliai prieš žurnalistus ir žiniasklaidos laisvė Europoje; internetinės žiniasklaidos iššūkiai ir atskaitomybė; kova su diskriminacijos ir neapykantos internete kurstymu.

Taip pat numatomos diskusijos temomis: „Kai į Vakarų demokratijos laisves, dosnumą, gerumą, žmogiškumą yra atsakoma radikalia netolerancija ir smurtu: skubus kvietimas reformuoti žlugusią Europos migracijos, integracijos, saugumo ir sienų politiką“ bei „Dėl demokratinių institucijų Turkijoje veikimo“; bus aptarta padėtis Sirijoje ir jos poveikis aplinkinėms šalims.

Sesijos metu bus renkamas Asamblėjos pirmininkas bei jo pavaduotojai, apžvelgti prezidento rinkimai Bulgarijoje, pirmalaikiai parlamento rinkimai Buvusioje Jugoslavijos Respublikoje Makedonijoje; diskutuojama dėl demokratinių institucijų veikimo Ukrainoje, apie situaciją Libane ir iššūkius regiono stabilumui; humanitarinę krizę Gazos ruože; žmogaus teises Šiaurės Kaukaze ir kitus klausimus.

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Spaudos biuro vyriausioji specialistė

Saulė Eglė Trembo

Tel. (8 5) 239 6203, el. p. egle.trembo@lrs.lt

Parašykite komentarą