TTK pirmininkas susitiko su EK atstovybės Lietuvoje vadovu

Pridedama Seimo kanceliarijos nuotrauka (aut. – O. Posaškova)

Sausio 24 d. Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) pirmininkas Julius Sabatauskas susitiko su Europos Komisijos (EK) atstovybės Lietuvoje vadovu Arnoldu Pranckevičiumi.

Susitikimo metu buvo aptariamas glaudesnis bendradarbiavimas su Europos Komisijos atstovybe Lietuvoje ir diskutuota Europos Sąjungos ir Lietuvos aktualijų temomis.

EK atstovybės Lietuvoje vadovas pažymėjo Europos Komisijos siekį kuo glaudžiau bendradarbiauti su nacionaliniais parlamentais. TTK pirmininkas informavo Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovą apie komiteto veiklą svarstant įvairias EK siūlomas iniciatyvas, atitikties subsidiarumo principui svarstymo procedūras, atkreipė dėmesį į problemas, su kuriomis kartais susiduriama siekiant įgyvendinti tam tikras direktyvas. Susitikimo metu taip pat buvo diskutuota apie Seime svarstomus arba planuojamus svarstyti aktualius naujausius teisės aktų projektus (taip pat ir svarbias ankstesnes iniciatyvas), ypač tuos, kurie yra itin svarbūs visai visuomenei arba susiję su tam tikrais Lietuvos tarptautiniais įsipareigojimais.

 

Parašykite komentarą