LLRA-KŠS Spaudos biuro pareiškimas

Reaguodamas į pastarojo meto parlamentaro Lauryno Kaščiūno, tariamo krikdemo, išpuolius prieš Lietuvos lenkų rinkimų akciją – Krikščioniškų šeimų sąjungą (LLRA-KŠS) ir jų platinimą kai kuriose žiniasklaidos priemonėse (Delfi, ZW), Spaudos biuras pareiškia, kad LLRA-KŠS yra tikrų krikščionių demokratų partija ir neturi jokių sąsajų su buvusia sistema. Kaip ir L. Kaščiūno puolamas Seimo narys Zbignev Jedinskij.

Parlamentaro Z. Jedinskio pasisakymai socialiniame tinkle Facebook, kurie tapo dingstimi užsipulti LLRA-KŠS, yra jo asmeninė nuomonė. Seimo narys Z. Jedinskij dažnai reiškia savo pacifistines pažiūras, kartais sarkastiškai, kartais principingai. Beje, sovietmečiu jis taip pat principingai reiškė savo antikomunistines pažiūras ir, kaip vienas iš tikrai nedaugelio dabartinių politikų, nepriklausė jokioms sovietų vaikų ar jaunimo organizacijoms, netgi nebuvo pionierius, ką pabrėžia savo Facebook paskyroje. Ne kitaip pasielgė Seimo narys ir šiandien, kai atsakė savo oponentams ir labai ryškiai atskleidė jų tikrąjį veidą.

Nereikėtų daug dėmesio skirti Seimo nariui L. Kaščiūnui, kuris dažnais išsišokimais pelnė politinio klouno titulą, o netgi melagio, apie ką po jo pastarųjų melagysčių apie tariamą Vilniaus rajono atsilikimą nurodė rajono savivaldybė. Kita vertus, verta pabrėžti šiandien parlamentaro Z. Jedinskio išsakytas teisingas tezes apie tikrąjį konservatorių partijos veidą:
1.      Tarp parlamentarų ir aukštas pareigas užimančių konservatorių pilna buvusių Tarybų Sąjungos Komunistų partijos veikėjų;
2.      Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis yra nekrikščioniškų pažiūrų, pasisako už LGBT;
3.      Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai dažnai pasižymi kraštutinai nacionalistinėmis pažiūromis ir netgi savo parlamentarų gretose turėjo Lietuvos tautininkų, kuriuos prieškariu dosniai rėmė Stalinas;
4.      Konservatoriaus L. Kaščiūno kreipimasis į Teisės ir Teisingumo pirmininką Jarosławą Kaczyńskį yra veidmainiškumo viršūnė, kadangi būtent ši partija įžūliai pažemino a. a. Prezidentą Lechą Kaczyńskį jo tragiškos mirties išvakarėse. Pirma skubotai į Seimo darbotvarkę įtraukė, o vėliau didele balsų persvara atmetė pavardžių rašymo įstatymą.

Lenkijos Teisės ir Teisingumo politikai jau seniai įsitikino, kad mūsų konservatoriai, taip vadinamieji krikščionys demokratai, yra dviveidžiai ir veidmainiai ir neatsitiktinai dar prieš maždaug 7 metus nutraukė susitarimą apie bendradarbiavimą su šia partija. Todėl kai kurių politinių klounų išsišokimai, netgi suderinti su kai kuriomis žiniasklaidos priemonėmis, yra paprasčiausiai juokingi.

LLRA-KŠS Spaudos biuras
2017 m. sausio 24 d.

Parašykite komentarą