Seimo Pirmininko pirmosios pavaduotojos Rimos Baškienės pranešimas: „Ar automobilio įsigijimas visada sukelia abejonių?“

 

Nepasitikėjimo ir abejonių jūra banguoja ir ypač šiuo metu, kai dar vis netyla Gretos Kildišienės automobilio lizingo istorija. Net paprastas automobilio pirkimas bandomas parodyti kaip kriminalas. Na ir kas, kad automobilis pirktas ne iš kokio nors verslininko įmonės, o iš automobiliais prekiaujančios uždarosios akcinės bendrovės, na ir kas, kad lizingo sutartis sudaryta su banku, na ir kas, kad atsakingai, net nelaukus 30 d., per kurias privalai deklaruoti šios sutarties sudarymą viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje – deklaruoji per 7 dienas, na ir kas, kad automobilis nėra prabangus (kainuoja 13 tūkst. Eurų) ir yra jau dviejų metų senumo – vis tiek žinių laidose ir žiniasklaidos informaciniuose pranešimuose skelbiant, kad „įtartinas sutartis suskubo įteisinti Seimo nariai“ minima ir tavo pavardė. Suplakta informacija apie visų Seimo narių automobilių išperkamąją nuomą, atrodo labai spalvingai ir galimai nusikalstamai. Dar daugiau – tavo automobilis filmuojamas, žinių laidose rodomi jo valstybiniai numeriai, o reportažo metu vis skamba teiginiai, kad „Seimo nariai suskubo deklaruoti iš verslininkų nuomojamus prabangius automobilius“.

Ar problema, kad tavo automobilio pirkimas ir deklaravimas sutapo su kažkieno skandalu? Ir kas atsitiko tiems, kurie privalo pateikti teisingą ir visuomenės neklaidinančią informaciją?

P.S. 12 metų parlamentinei veiklai naudojau savo asmeninį 1996 m. Audi A4 automobilį, kuris pradėjo dažnai gesti ir į savo rinkiminę apygardą jau teko važiuoti autobusu.

Seimo Pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė

Mob. 8 698 42 173

 

Parašykite komentarą