Ministras Pirmininkas absolventams: „Reikia dirbti patiems, valdžia yra tam, kad netrukdytų ir padėtų“

Šiandien, sausio 26 d., Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) iškilmingai įteikti bakalauro ir magistro diplomai. Diplomas iš paties Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio rankų vainikavo daugiau nei 200 pirmosios ir antrosios studijų pakopų studentų kelerių metų darbą.

„Jei norime turėti užtikrintą ateitį, turime ją kurti čia, būti inovatyvūs, lyderiai, žiūrėti šiek tiek toliau už horizonto. Taip pat reikia nepamiršti, kad mes kiekvienas, kaip žmogus ir Lietuvos pilietis, privalome ne laukti, tikėti, kad už mus kažkas kažką padarys. Reikia pirmiausiai patiems dirbti, o valdžia yra tam, kad netrukdytų ir padėtų“, – sakė į šventę atvykęs VGTU absolventas LR Ministras Pirmininkas S. Skvernelis.

Premjeras, prisiminęs savo studijas VGTU, nenorėjo vartoti frazės „gauti diplomo“: „Pats baigęs šį garbingą universitetą galiu patvirtinti, kad diplomo nebuvo galima „gauti“, jį reikėjo užsidirbti – savo žiniomis, gebėjimai, kompetencijomis. Neabejoju, kad šios tradicijos universitete išliko iki šiol“.

Iškilminga švente ir būriu naujų aukščiausio lygio specialistų džiaugėsi ir VGTU rektorius prof. dr. Alfonsas Daniūnas: „Lietuva – labai greitai kylanti šalis ir daugelyje sričių mes tikrai esame itin daug pasiekę. Šalyje, kuri sieja savo ateitį su technologijomis ir su sparčiu vystymusi, visa ko pagrindas yra žinios ir išsilavinimas. Aš džiaugiuosi, kad stodami į mūsų universitetą jūs tai supratote. Svarbiausia, linkiu jums nepritrūkti ryžto, noro ir siekio būti geriausiais“.

Renginio metu diplomai įteikti Antano Gustaičio aviacijos instituto, Aplinkos inžinerijos, Kūrybinių industrijų, Mechanikos, Fundamentinių mokslų, Statybos, Transporto inžinerijos bei Verslo vadybos fakulteto bakalauro ir magistro studentams.

Parašykite komentarą