Valstybės kontrolė pasirašė bendradarbiavimo susitarimą su Konkurencijos taryba

Lietuvos aukščiausioji audito institucija ir Konkurencijos taryba sutarė teikti viena kitai dalykinę pagalbą ir stiprinti institucijų darbuotojų profesinį bendradarbiavimą. Toks susitarimas patvirtintas šiandien valstybės kontrolieriaus Arūno Dulkio ir Konkurencijos tarybos pirmininko Šarūno Keserausko pasirašyta sutartimi.

Institucijos įsipareigojo teikti viena kitai reikalingą informaciją, konsultacijas, specialistų vertinimus, ekspertinę, metodinę ir kitokią pagalbą, susijusią su teisės aktuose nustatytų funkcijų vykdymu. Sutarta keistis informacija konkurencingumo didinimo, valstybės ūkio, rinkos kontrolės, valstybės pagalbos teikimo, vidaus sandorių, draudžiamų susitarimų temomis. Numatyta galimybė siųsti darbuotojus tobulinti kvalifikaciją iš vienos institucijos į kitą, siekiant, kad jie pagilintų teorines žinias, įgytų papildomų praktinių įgūdžių ir kitų tam tikros srities gebėjimų, keistis aktualia informacija apie institucijoje rengiamus mokymus, seminarus, konferencijas.

Šią savaitę Lietuvos aukščiausioji audito institucija jau atnaujino bendradarbiavimo susitarimą ir su Generaline prokuratūra. Praėjusių metų pabaigoje tokia sutartis buvo pasirašyta ir su Valstybine mokesčių inspekcija, atnaujinti susitarimai su Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT), Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ir Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

Parašykite komentarą