Diskusija: ar mūsų kasdienybėje yra vietos „kasdienei demokratijai“?

Kaip užtikrinti visuomenės aktyvesnį įsitraukimą į politiką Lietuvoje ir Europoje? Kaip užmegzti prasmingą ir gyvybingą bendradarbiavimą tarp visuomenės bei politikų? Atsakymų į šiuos klausimus ir naujų politikos gairių bus ieškoma sausio 27 dienos diskusijoje „Ar mūsų kasdienybėje yra vietos „kasdienei demokratijai?“.

Neformali diskusija vyks Kauno technologijos universiteto (KTU) Socialinių humanitarinių mokslų ir menų fakultete. Joje dalyvaus buvęs Danijos kultūros ministras, alternatyvaus verslo universiteto „Kaospilot“ Danijoje įkūrėjas Uffe Ellbaekas, VšĮ „Mokymosi mokykla“ vadovas Rygaudas Guogis ir Alytaus vicemeras Tautvydas Tamulevičius. Renginį moderuos KTU SHMMF dekanas dr. Ainius Lašas.

„Vis dažniau girdime kalbant apie regioninės, nacionalinės ir Europos politikos atotrūkį nuo paprasto žmogaus. Todėl kalbėsime, kaip politiką ir valstybės valdymą priartinti prie žmogaus“ – apie diskusijoje numatomas temas pasakojo R. Guogis.

Diskusijoje ketinama aptarti neformalaus mokymosi, visuomenės savišvietos apie Europoje ir Lietuvoje vykstančius demokratijos procesus. Taipogi bus nagrinėjami ryšiai tarp švietimo ir politikos sistemų.

Diskusijos dalyviai turės unikalią galimybę pabendrauti su buvusiu Danijos kultūros ministru Uffe Ellbaeku, Europoje žinomu kaip politinės kultūros kaitos ir vadinamosios „kasdienės demokratijos“ šalininku, šiuo metu vadovaujančiu sėkmingai kylančiai Danijos politinei partijai „Alternativet“.

„U. Ellbaekas – nenustygstantis aktyvistas, savo šalyje siekiantis politinės kultūros transformacijos. Jis pasidalins informacija apie Danijos politinių programų kūrimą, politines laboratorijas bei kitas įdomybes. Taip pat kviesime svečią pasidalinti patirtimi įkuriant globaliai pripažintą alternatyvų verslo universitetą „Kaospilot“, – teigė A. Lašas.

Diskusija siekiama atkreipti akademinės bendruomenės ir jaunų žmonių dėmesį bei paskatinti jų įsitraukimą į kasdienius demokratijos procesus.

„Mūsų politinėje kultūroje per dažnai vyrauja pasyvumas ir cinizmas. Jo gausu ir švietimo sistemoje, kurioje veikia savos rutinos. Kad pralaužtume tuos kiautus, svarbu atrasti žmones, galinčius įkvėpti naujoms vizijoms ir darbams“, – sakė A. Lašas.

Diskusija vyks sausio 27 dieną 19 val. KTU SHMMF 213 auditorijoje. Renginys nemokamas ir atviras visiems susidomėjusiems.

Parašykite komentarą