Šokio laboratorija BA.LA. kviečia į šiuolaikinio šokio spektaklį GAIDYS!

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Šeštadienis, 2017 m. vasario 4 d.
Renginio pradžia: 17:00
Renginio pabaiga: Šeštadienis, 2017 m. vasario 4 d.
Renginio vieta: Kauno menininkų namai (V. Putvinskio g. 56)

Vasario 4 d., šeštadienį, 17 val. Šokio laboratorija BA.LA. kviečia į šiuolaikinio šokio spektaklį GAIDYS! Spektaklyje atkuriami susitikimai su „savimylos glėbiu”. Trys šokėjos Karolina Auglytė, Eva Blaževičiūtė, Laura Banaitytė susitinka su publika per viliojimo(si), žavėjimo(si) ir vyniojimo(si) apie pirštą prizmę. Įvairialypiai blizgučiai GAIDŽIO paveiksluose slepia vidinės erdvės griuvenas ir purvą. BA.LA nori kalbėti apie tai ryškiau, su pasimėgavimu/kaifu ir palieka sau laisvę nustebinti žiūrovą… arba ne. 

Bilieto kaina 5 Eur (su nuolaida moksleiviams, studentams, senjorams, žmonėms su negalia ir turintiems „Daily Card” nuolaidų kortelę – 3 Eur). Bilietus platina TIKETA. Kauno menininkų namuose esanti TIKETA kasa dirba 1,5 valandos prieš KMN vyksiančius renginius. Informacija tel. (8 37) 22 31 44.

GAIDYS – tai šiuolaikinio šokio spektaklis, kurio pradžia buvo choreografės Lauros Banaitytės siekis tiesiog išsikalbėti žiūrovui, papasakoti, kas vyksta susidūrus su žmogumi, kuris išorėje pasipuošęs, bet vidumi tuščias, jo santykį su kitais ir kita. Tai pirmasis studijos BA.LA. darbas, kuriame taip atvirai remiamasi asmeniniu patyrimu. Po premjeros kultūros maratone „PIN diena” spektaklis rodytas festivaliuose „Kultūros naktis”, „Sapfo” ir šiuolaikinio šokio tyrinėjimo platformoje „Bitės”. Vėlesni pastatymai kito priklausomai nuo laiko ir erdvės. Ilgainiui žaizdos gyja, todėl GAIDYS, atsikratęs senų plunksnų, puošiasi naujomis.

„Grėsmingas arogantiškas arogantiškas žvilgsnis tai iš aukšto, tai iš žemo, ir viskas kartojasi, kaip laikrodis – tik tak, tik tak…”

„ toks viliojimas neapsieina ir be smulkių klaidų.”

„, na o tada gauni jį – gauni pyragėlį su vyšnia. Valio. Bet – kap kap kap, ir išlenda vabalas.”

„ taip negera nuo bandymo įtikti.”

Spektaklis skirtas įvairaus amžiaus žmonėms .

Idėja, choreografija Laura Banaitytė | Atlikimas Karolina Auglytė, Eva Blaževičiūtė, Laura Banaitytė | Dramaturgė Justina Kaminskaitė | Rekvizitas Paulius Bakanas | Kostiumas Fausta Gaidytė | Koordinatorė Ugnė Raščiūtė. 

Apie šokio laboratoriją Ba.La.

Šokio laboratorija Ba.La. šiuo metu kuria ir dirba Vilniuje. Šios trupės bendras šokis prasidėjo 2012 m. Pradžioje tai buvo bandymai ir ieškojimai kaip ir kodėl judėti bei kurti, kaip dalintis šokiu su kitais, kokie norai ir siekiai. Po truputi keičianti sudėtis ir įgauta patirtis Ba.Lai. padeda drąsiau žengti žingsnius ir pristatyti savo kūrinius. 

Ba. La. komandą šiuo metu sudaro 5 nariai: choreografė ir atlikėja Laura Banaitytė, šokėjos – Karolina Auglytė ir Eva Blaževičiūtė, dramaturgė – Justina Kaminskaitė bei laboratorijos kuratorė – Ugnė Raščiūtė.

Laura Banaitytė – šokėja, kūrėja, šokių mokytoja, Ba.La. laboratorijos įkūrėja. Modernaus ir šiuolaikinio šokio mokėsi pas A. Rickevičienę bei A. Ramanauskaitę. Bakalauro studijas baigusi Vilniaus kolegijoje. Toliau žinias tobulina įvairiuose seminaruose, mokymuose. Šoka miuzikluose bei kituose projektuose. Kaip choreografė yra sukūrus keletą darbų: „365 sekundės”, „Momentas”, „Duobė”, ir dabar „Gaidys”. 

Taip pat bendradarbiauja su kitais menininkais ir kūrėjais: Atmosphere Nomadic Theater, GDF (Ieva Ginkevičiūtė), Indrė Ginkevičiūtė, Albinas Plėšnys, Justina Kaminskaitė.

Parašykite komentarą