Seime vyks Nacionalinio „Darom“ forumo antroji dalis

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Penktadienis, 2017 m. vasario 3 d.
Renginio pradžia: 15:00
Renginio pabaiga: Penktadienis, 2017 m. vasario 3 d.
Renginio vieta: Kovo 11-osios Akto salė (Seimo I rūmai)

Vasario 3 d., penktadienį, 15 val. Kovo 11-osios Akto salėje vyks Nacionalinio „Darom“ forumo antroji dalis, kurioje bus aptarti pasiruošimo 10-ajai akcijai „Darom“ darbai ir pristatytos 1 000 projektų įgyvendinimo idėjos. Renginio dalyvius pasveikins Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Forumo tikslas – įtvirtinti „Darom“ ir valstybės institucijų, nevyriausybinių organizacijų, verslo įmonių partnerystę ir aktyviau bendradarbiauti ne tik įgyvendinant kasmetinę atliekų rinkimo akciją, bet ir 1 000 socialinės, kultūrinės, visuomeninės, švietimo ar aplinkosaugos srities projektų.

Renginyje, kurio pirmoji dalis vyks Vyriausybės rūmuose, kviečiami dalyvauti Seimo nariai, ministerijų, savivaldybių, švietimo, neformaliojo ugdymo įstaigų, įmonių ir organizacijų atstovai.

Balandžio 22 d. VšĮ „Mes Darom“ organizuos jubiliejinę – 10-ąją – akciją. Šiuo tęstiniu projektu siekiama ugdyti Lietuvos gyventojų ekologišką mąstymą, o skatinant savanorystės ir bendruomeniškumo idealus – įtvirtinti pilietinės visuomenės plėtrą. Organizatorių teigimu, šių metų akcija unikali tuo, kad be tradicinio aplinkos švarinimo, bus daroma apie 1 000 projektų kartu su seniūnijomis, bendrojo lavinimo mokyklomis, organizacijomis ir įmonėmis. Tai turėtų būti didžiausio masto panašaus pobūdžio projektas Lietuvoje.

Tvarkymosi akcija „Let‘s do it“ (Darom) prasidėjo Estijoje 2008 m. ir nuo tada ėmė plisti po visą pasaulį. Per 113 šalių ir daugiau nei 16 mln. žmonių jau dalyvavo šioje švaros akcijoje.

 

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Ryšių su visuomene skyriaus vyriausiasis specialistas

Nerijus Vėta

Tel. (8 5) 239 6208, el. p. nerijus.veta@lrs.lt

Parašykite komentarą