Premjeras S. Skvernelis: akcija „Darom“ – tai tvarus ir pilietiškas projektas, kurio iniciatyva kyla iš visuomenės

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis pasveikino „Nacionalinio Darom forumo“ dalyvius, Vyriausybės rūmuose susirinkusius aptarti šiemet vyksiančios jubiliejinės 10-osios akcijos „Darom“.
   
„Šiemet organizuojama jau dešimtoji akcija įrodo, kad tai geras, tvarus ir pilietiškas projektas, kurio iniciatyva kyla iš visuomenės. Linkiu, kad mūsų visų dėmesys aplinkai augtų ir ateityje nebebūtų ką rinkti, o akcija būtų skirta aplinkai gražinti ir investuoti į ją“, – sakė premjeras S. Skvernelis.

Forume buvo pristatytas šių metų akcijos turinys – tradicinis aplinkos tvarkymas ir naujoji iniciatyva – 1 000 socialinės, kultūrinės, visuomeninės, švietimo ir aplinkosaugos sričių projektų, kuriuos įgyvendins savanoriai visoje šalyje.

Į forumą susirinko daugiau kaip 500 dalyvių iš Seimo, ministerijų, savivaldybių, seniūnijų ir seniūnaitijų, taip pat mokyklų, universitetų, kolegijų, neformaliojo ugdymo įstaigų, įvairių įmonių ir organizacijų.

Renginį globoja Ministras Pirmininkas S. Skvernelis.

Tvarkymosi akcija „Let’s do it“ („Darom“), prasidėjusi Estijoje 2008 m., ėmė plisti po visą pasaulį. Lietuvoje ją nuo 2008 m. organizuoja ir valstybinių, nevyriausybinių, jaunimo organizacijų padedama sėkmingai įgyvendina VšĮ „Mes Darom“. Šiuo tęstiniu projektu siekiama ugdyti Lietuvos gyventojų ekologišką mąstymą, o skleidžiant savanorystės ir bendruomeniškumo idealus – skatinti pilietinės visuomenės vystymąsi.

Parašykite komentarą