Tarptautinėje „Spielwarenmesse“ žaislų parodoje Niurnberge – inovacijų ir tradicijų samplaika

Vasario 1 – 6 dienomis Vokietijoje, Niurnbergo mieste vyksta tarptautinė žaislų, pomėgių ir laisvalaikio prekių vaikams paroda „Spielwarenmesse“. Joje lankosi ir Lietuvos atstovai. Internetinės parduotuvės Varle.lt specialistės projektų vadovė Ineta Meškelevičiūtė ir komunikacijos projektų vadovė Alina Kazakevič parodoje semiasi idėjų, įkvėpimo ir ieško perspektyvių verslo ryšių su kitų šalių tiekėjais ir prekių ženklais.

„Žinoma, įdomiausia susipažinti su technologiniais žaislais, inovatyviais sprendimais ir tiesiog pamatyti tai, ką Lietuvoje dar sunkiai rastum ar net įsivaizduotum. Daug įvairių minčių kelia įvairių specialistų ir prekių ženklų įžvalgos ateities tema. Atrodytų, viskas nesustabdomai eina virtualios realybės, dar didesnio išmanumo kiekviename žingsnyje kryptimi ir vaikų širdis gali užkariauti tik novatoriški žaislai. Tačiau čia pat matome ir šiokį tokį „grįžimą atgal į praeitį“, kur svarbus tarpusavio bendravimas, auganti žaidimo kaip socialinio akto reikšmė, tėvų įsitraukimo į žaidimo procesą galimybių augimas ir panašūs tradicinės svarbos dalykai, savo atspindį randantys ir šių dienų žaisluose. Jau dabar diskutuojama apie tai, kokių naujų žaislų tipų gali atsirasti (ir ko gero atsiras) tada, kai į darželį vaikus vešime savaeigiais automobiliais. Pristatomi naujos edukacinių žaislų krypties – programavimo įgūdžius formuojantys ir kodavimo mokantys žaislai. Šalia visų novatoriškų sprendimų matome, kad vis dar aktualūs laiko patikrinti tradiciniai žaislai – „ToyAward 2017“ apdovanojimą kūdikių kategorijoje gauna magnetinės medinės kaladėlės. Tai, kas vyksta žaislų industrijoje yra labai įdomu ir verčia žaislų kūrėjus daug mąstyti. Žinoma, technologijos įneša naujų vėjų žaislų rinkoje“, – įžvalgomis dalinasi Varle.lt atstovės.

Niurnberge vyksta neįtikėtinai daug įdomių dalykų: kontaktų mugė, produktų pristatymai, konferencijos, naujovių apžvalgos, žaislų apdovanojimai ir apsikeitimas naujausia informacija. Čia ne tik aptariamos, analizuojamos ir demonstruojamos šiuolaikinės žaislų pasaulio tendencijos, bet ir gimsta būsimos.

Parašykite komentarą